Hlavní obsah

Sparta se v derby se Žižkovem trápila, ale tři body získala

PRAHA

Slibný pohárový výkon pražské Sparty v kvalifikační odvetě uprostřed týdne v Aténách proti Panathinaikosu je minulostí. Na domácí scéně se v nedělním malém pražském derby s Viktorií Žižkov Lavičkovi svěřenci neskonale trápili, takže jediným pozitivem pro ně bylo, že tři body získali a tabulce fotbalové ligy po pátém kole, jež v pondělí uzavře šlágr Ostravy se Slavií, dál kralují.

Článek

Pod Akropolí naznačila v úterý Sparta v konfrontaci s řeckým Panathinaikosem zlepšení, takže v malém pražském derby s Viktorií se čekalo, že ve vzestupu bude pokračovat. Opak  však byl pravdou... Letenští se prakticky celých devadesát minut hledali a kloudný fotbal šesti tisícům divákům v ochozech nenabídli. Žižkovská Viktorka, jež zápas dohrávala bez vyloučeného Švancary jen v deseti, na tom ovšem nebyla lépe a proto derby servírovalo oboustrannou nouzi. Domácí nakonec vyhráli 2:0 a ligové tabulce vládnou s tříbodovým náskokem.

V Mladé Boleslavi rozhodly rychlé góly

V dalších nedělních zápasech byla pozornost pochopitelně upřena do Mladé Boleslavi, kde domácí hostili na podzim dosud neporaženou Olomouc. Hapalův tým výborně začal, za 30 minut vedl 2:0 díky rychlému gólu Řezníčka a trefě Poláčka, jenže v nástupu do druhé půle Hanáci snížili po hrubce domácího brankáře Šedy, který musel zaskočit za zraněného Müllera, a z utkání se stalo drama.

Brno potvrdilo roli favorita

Také Brno potvrdilo roli favorita... V souboji s nováčkem Bohemians měli Uličného svěřenci v Praze pod žižkovskou televizní věží, kam se Bohemians museli uchýlit do azylu, navrch a zaslouženě vyhráli. Na trefu Besty ve 27. minutě sice na začátku druhého poločasu odpověděl gólem z penalty domácí Zoubek, jenže v 63. minutě dal Střeštík vítězný gól Brna, které si tři body už s přehledem pohlídalo.

Překvapivá remíza Kladna

Dělbou bodů nakonec dost překvapivě skončilo utkání Jablonce s dosud posledním Kladnem. Na severu Čech šli hosté dokonce do vedení brankou Šilhana, domácí zachraňovali remízu hned po přestávce Pavlíkovou penaltou.

V Příbrami na hřišti U Litavky začal lépe hostující Liberec, jenž vedl od 19. minuty brankou Frejlacha. Domácím se ale povedlo trefou osmnáctiletého Mišuna vyrovnat, jenže pak zaúřadoval zkušený Nezmar a Škorpilův tým podle očekávání odvezl tři body pod Ještěd.

Tečku za pátým ligovým kolem udělá v pondělí šlágr na ostravských Bazalech, v němž Baník přivítá za asistence televizních kamer mistrovskou Slavii.

Gambrinus liga - 5. kolo:
Plzeň - Teplice 1:1 (1:1)on-line
Zlín - České Budějovice 0:0on-line
Příbram - Liberec 1:2 (0:1)on-line
Branky: 65. Mišun - 19. Frejlach, 69. Nezmar
Mladá Boleslav - Olomouc 2:1 (2:0)on-line
Branky: 8. Řezníček, 30. Poláček - 57. Hořava
Jablonec - Kladno 1:1 (0:1)on-line
Branky: 51. Pavlík z penalty - 21. Šilhan
Bohemians Praha - Brno 1:2 (0:1)on-line
Branky: 53. Zoubek z penalty - 27. Besta, 63. Střeštík
Sparta Praha - Viktoria Žižkov 2:0 (1:0)on-line
Branky: 17. Slepička, 90.+2 Kulič
Pondělí 1. září:
Baník Ostrava - Slavia Prahaon-line

Reklama