Hlavní obsah

Příbram - Liberec 1:2Liberec vyučil Příbram z efektivity

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Frejlach 0 : 1
64. Mišůn 1 : 1
69. Nezmar 1 : 2

PŘÍBRAM

Čtyři střely na branku, dva góly a tři body. Liberec vyučil v neděli nováčka z Příbrami v efektivitě. „Atmosféra po vyřazení od Žiliny v předkole Poháru UEFA nebyla optimální. A zatímco domácí se připravovali týden, my jeden den v cikánském prostředí. V pátek jsme trénovali v Olomouci cestou ze Slovenska, v neděli na Spartě. Proto jde o ohromně cenné vítězství,“ chválil svůj tým Ladislav Škorpil, trenér Liberce.

Článek

Domácí přitom nezačali zle. Slušně kombinovali, hráli nápaditě a její hráči byli v pohybu. Jenže za 1. poločas se dostali do jediné šance: už ve 12. minutě Borek poslal kolmici za obranu, ale De Oliveira pálil jen do rukavic Hauzra. „Z toho měl být gól. Pak přišel totální výpadek a obraz hry, kterou jsme díky maximální koncentraci kontrovali, se otočil,“ posteskl si Massimo Morales, trenér Příbrami.

Liberec hrál hodně pasivně a za celý poločas podnikl jen dva výpady na polovinu soupeře, první zakončil gólem. V prvním případě Nezmar vyslal hlavou do brejku Frejlacha, jehož stíhal J. Štochl marně, stejně jako se marně natahoval po přesné střele Krbeček - 0:1.

Příbram po přestávce začala nebojácně, Tomašák spálil dvě šance. Po dvaceti minutách se Středočeši dočkali, když Holeňákem odhlavičkovaný centr Mišun levačkou napálil z dvaceti metrů k levé tyči - 1:1. „Viděl jsem, že je mezi obránci mezera, tak jsem si míč posunul a vystřelil. Když zapal míč do sítě, připadal jsem si jako v pohádce,“ vyprávěl příbramský obránce Milan Mišun po první ligové trefě v kariéře.

Ale záhy střelec vyrovnávacího gólu propadl při bránění Keriče, který mu pláchnul a jeho zprava střílený centr na malé vápno proměnil ve vítězný gól Nezmar - 1:2. „Není možné opakovaně ztratit koncentraci v jednom zápase,“ láteřil Morales. „Vůbec jsem Keriče neviděl. Byl v náběhu, zatímco já jsem stál. Neměl jsem šanci ho chytit,“ kál se osmnáctiletý domácí zadák.

Příbram pak zbytek zápasu ovládla, ale na vyrovnání nedosáhla. I proto, že střelu M. Štochla zastavila tyčka. „Vybojované vítězství,“ ulevil si Škorpil. „Hlavně proto, že jsme po první ani po druhém gólu nedokázali přidat další trefu a tudíž se o vítězství strachovali až do konce,“ rekapituloval trnitou cestu za třemi body Škorpil.

1. FK Příbram - Slovan Liberec 1:2 (0:1)
Branky: 64. Mišun - 19. Frejlach, 69. Nezmar. Rozhodčí: Příhoda - Lhoták, Pospíšil. ŽK: Borek - Nezmar, Kerič, Radzinevičius. Diváci: 4202.
Příbram: Krbeček - Plašil, J. Štochl, Nohýnek, Mišun (77. Pilík) - Huňa, Nechvátal, Oguzhan, Tomašák (74. Hloušek) - Borek, De Oliveira (46. M. Štochl). Trenér: Morales.
Liberec: Hauzr - Polák (61. Radzinevičius), Holeňák, Košťál, Vulin (84. Janů) - Kerič, Frejlach, Bílek, Dort (64. Dittrich), Dočkal - Nezmar. Trenér: Škorpil.

Reklama