Hlavní obsah

Nezmar: Po Žilině jsme byli dole, body z Příbrami mají velkou hodnotu

Dva hodně těžké dny mají za sebou fotbalisté Liberce. Ve čtvrtek v Žilině vypadli z Poháru UEFA, v neděli už bojovali o body v nejvyšší české soutěži. Výhru v Příbrami Severočechům vystřelil zkušený kanonýr Jan Nezmar.

Článek

Ve čtvrtek jste vypadli v předkole Poháru UEFA se Žilinou. Jak náročné bylo ve stínu nezdaru na evropské scéně ligové utkání v Příbrami?

Dva dny od prohry na Slovensku byly hodně těžké. Moc jsme chtěli odčinit vyřazení, ale času na přípravu bylo minimum, protože jsme hodně cestovali. Byli jsme psychicky dole. I proto jsme moc potřebovali zápas v Příbrami zvládnou a tři body pro nás mají obrovskou hodnotu.

Bylo po vyřazení se slovenským týmem, v Česku podceňovaným, sebevědomí týmu hodně nahlodané?

Všichni jsme byli vážně deprimovaní. Vlastně jsme se celou minulou sezónu štvali za místem v pohárové Evropě, a pak jsme vypadli už v předkole. Pro všechny šlo o těžkou ránu. Proto bylo zapotřebí nastoupit do zápasu v Příbrami s maximální koncentrací.

Podařilo se za dva dny vyhnat všechny chmury z prohry v Žilině?

Těžko se z hlavy vyhání takový nezdar. Všichni jsme snili o Poháru UEFA. Já jsem tuhle soutěž v minulosti zažil a vím, jak chutná. Teď nezbývá než čekat na další šanci, o kterou je třeba bojovat dlouhé měsíce. Proto mě osobně mrzelo vyřazení ohromným způsobem.

Na hřišti jste však byl nejlepším hráčem Liberce...

Snažil jsem se splnit úkoly. Hrál jsem na hrotu sám, měl jsem otvírat prostory pro náběhy kluků ze zálohy. Tak vlastně vzniknul první gól. Ten vítězný byl dílem Keriče, který mi balón ideálně naservíroval.

Hlavně v úvodu ale měla Příbram herně navrch. Báli jste se dalšího nezdaru?

Ne. Rozhodně jsme však všichni cítili, že další neúspěch nesmíme dopustit. Potřebovali jsme se odrazit, abychom nebyli ve stínu posledních výsledků a nezpackali jsme tak třeba celý zbytek sezóny.

Reklama

Související témata: