Hlavní obsah

Besta: Vždycky věřím až do závěrečného hvizdu

Fotbalisté Brna si z nedělního ligového souboje s Bohemians Praha odvezli tři body, za což mohou děkovat především Aleši Bestovi, který jeden gól dal a na rozhodující přihrál. "Věděli jsme, že po prohře s Boleslaví musíme v Praze uspět, což se nám podařilo. Dal jsem tři branky v pěti utkáních. Doufám, že budu ve stejném stylu pokračovat i nadále," radoval se po utkání spokojený střelec.

Článek

Můžete zhodnotit vývoj utkání?

Věděli jsme, že po Boleslavi tady musíme uspět. Trenér před zápasem říkal, že chce tři body a to se nám povedlo.

Jak byste popsal vaše branky?

Při prvním gólu jsem si narazil míč s Čoupkem a pak jsem měl i trochu štěstí. Dal jsem to obránci mezi nohama a brankáře jsem obstřelil. Při druhém jsem mohl jít sám do zakončení, ale všiml jsem si lépe postaveného Střeštíka, posunul jsem mu balón a naštěstí to tam spadlo.

Na kontě máte už tři góly, asi jste v pohodě...

V pohodě bych byl, kdybychom vyhráli s Mladou Boleslaví. Dal jsem tři branky v pěti utkáních, což není špatné. Doufám, že tak budu pokračovat i nadále.

Věřil jste po vyrovnání, že se vám podaří zvítězit? Domácí se dostali do několika slibných příležitostí...

Vždycky věřím až do závěrečného hvizdu. Během kariéru jsem se naučil, že musím hrát, dokud rozhodčí nepískne. I v samém závěru se může stát cokoli. Několikrát jsem zažil, že v 90. minutě byl stav 1:1 a nakonec se jeden tým radoval z výhry třeba 3:1.

Jak jste viděl Poláchův pád v pokutovém území, po kterém následovala druhá žlutá a tudíž červená?

Myslím, že kdyby pokračoval v běhu a nepadal, střílel by do prázdné branky. Ta situace však sváděla k tomu, že ho brankář srazí. Jestli došlo ke kontaktu jsem si ale nevšiml.

Diváci byli spokojeni především s druhým poločasem, čím to?

Domácí chtěli očividně bod a přizpůsobili tomu svou hru. Z toho vyplynul obraz hry. My jsme se naopak na cizím hřišti nechtěli hnát dopředu.

Pomohla vám alespoň v něčem prohra s Mladou Boleslaví?

Porážka žádnému hráči nepomůže, ale občas je to potřeba. Někdy to přijít muselo. Vzali jsme si z toho ponaučení. Člověk nemůže pořád jen vyhrávat.

Jaký bude mít Brno program v reprezentační přestávce?

Už ve středu hrajeme pohárový zápas v Týništi nad Orlicí a za 14 dní nás čeká těžké utkání proti Spartě. Musíme se připravit tak, abychom ho co nejlépe zvládli.

Reklama

Související témata: