Hlavní obsah

Kincl: Titul vyhraje Sparta, my se s Bohemians Praha udržíme

PRAHA

Že by se prvoligový nováček Bohemians Praha v nejvyšší soutěži neudržel, toho se fotbalový útočník Marek Kincl neobává. Letní posila klubu ze Střížkova prožila nejkrásnější léta na Spartě. Té také věří v boji o letošní titul a rád na působení v rudém dresu vzpomíná. „Každý zápas v Lize mistrů je pro fotbalistu velký svátek. Jak ve Spartě tak v Rapidu Vídeň,“ odpověděl Kincl na jeden z dotazů při on-line chatu na stránkách Sport.cz.

Článek

Co se týče tipu na vítěze fotbalové ligy, má bývalý letenský forvard jasno. „Jako správný sparťan si myslím, že ligu vyhraje Sparta,“ odpověděl Kincl v on-line chatu. Příliš se mu ale nechtělo vyjadřovat k nastalé situaci, kdy na tuzemské fotbalové scéně figurují dva kluby s téměř totožným jménem. „Co se týče Bohemky, není to otázka na mě, je to spíše na vedení. Situace kolem loga a jména není jednoduchá. Ani přesně nevím, jak celá věc vznikla,“ dodal.

Bohemians Praha se nyní krčí na 13. místě v tabulce a od sestupových pozic je dělí jen dva body. Že by ovšem zkušený forvard v záchranu nevěřil, o tom nemůže být řeč. „Myslím si, že jsme na úrovni posledních šesti klubů. Teď po pátém kole se začíná tabulka pomalu krystalizovat,“ tuší Kincl.

Pětatřicetiletý forvard byl také čtenáři Sport.cz dotázán, zda mu nepřijde žalostná divácká kulisa, před níž jeho Bohemians Praha v první lize hrají. „Určitě to je pro mě velká změna. Například na Rapidu na nás bylo každý zápas vyprodáno, v ochozech se tísnilo dvacet tisíc diváků. Bohužel s tím momentálně nic neuděláme. Lidi můžeme přilákat jedině ofenzivním fotbalem a vstřelenými brankami. Musíme si uvědomit, že jsme nováček a že první sezóna v lize nebude jednoduchá,“ prosí o shovívavost střížkovský útočník.

Nejlepší období zažil Marek Kincl bezesporu v dresu Sparty, se kterou se nejednou představil v nejprestižnější klubové soutěži světa. Památná byla jeho trefa v dresu letenského týmu do sítě římského Lazia v poslední minutě utkání základní skupiny Ligy mistrů v sezóně 2003/04, jež zajistila Spartě postup do osmifinále. „V mé fotbalové kariéře to byl nejkrásnější moment, takže na něj vzpomínám hodně často. Byl to životní gól, na který každý hráč čeká, a já jsem měl to štěstí, že jsem se dočkal,“ neskrývá pocit štěstí i pěti letech Kincl.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice