Hlavní obsah

Žižkovský Švancara: I nás Grigovo odvolání hodně zaskočilo

I žižkovští fotbalisté se cítili zaskočení, když před ně předstoupil ředitel Pavel Kuka a oznámil, že trenér Griga skončil. „Nečekali jsme, že věci naberou tak rychlý spád. Po pohárové prohře na Vyšehradě jsme s mužstvem seděli a zapřísahali se, že musíme zabrat,“ přiznával pro Sport.cz jeden z nejzkušenějších hráčů Viktorky Petr Švancara.

Článek

Opravdu jste netušili, že po ostudné pohárové prohře na Vyšehradě naberou věci tak rychlý spád?

Nikoho z nás to ani ve snu nenapadlo. Hned po porážce na Vyšehradě jsme si šli s celým mužstvem sednout, abychom si mezi sebou některé věci vyříkali a pohnuli se konečně z místa. Vždyť my už měsíc nevyhráli a na Vyšehradě jsme promarnili možnost nepříznivou bilanci zlomit.

Právě... Pro vedení to byla poslední kapka, neboť trenér Griga měl po předchozích ligových prohrách gilotinu na krku!

Jenže to nebylo jen o trenérovi, ale i o nás, protože my jsme na hřišti byli. Trenér Griga odváděl na Žižkově dobrou práci.

Takže spekulace o tom, že by mezi Grigou a hráči panovalo napětí, jež se stupňovalo, odmítáte?

Bohapusté výmysly. Ve Viktorce vždy vládla domácí atmosféra, takže žádné napětí, natož pak pnutí mezi trenérem a námi hráči nepanovalo. I proto si myslím, že vedení mohlo dát Grigovi ještě šanci a že bychom v příštím ligovém utkání proti Bohemians nepříznivou bilanci zlomili. Já však Viktorku nevedu a jako hráč musím rozhodnutí respektovat.

Trenér Griga až překvapivě rychle skončil, mužstvo pohárovou blamáž asi také odskákalo...

Žádné finanční tresty jsme zatím nedostali, ale sportovní ředitel Pavel Kukla nám všem jasně řekl, že pokud nebudou výsledky, bude mít současná situace dopad i na hráčskou šatnu.

Mimochodem - už se spekuluje o novém trenérovi?

Zatím byl vedením mužstva pověřen Boris Kočí. Ať už zůstane na lavičce on, nebo přijde někdo jiný, podstatný bude nový impuls, který moc potřebujeme.

Aby ne, vaše Viktorka je s pouhými třemi body po pěti odehraných ligových kolech v dost bídné situaci...

Situace dobrá není, ale katastrofální také ne, neboť bodové rozdíly u dna tabulky jsou minimální. Teď nás čeká duel s Bohemians, což pro nás bude zápas podzimu, který musíme za každou cenu zvládnout.

Reklama

Související témata: