Hlavní obsah

Csaplár na Žižkově nahradil odvolaného Grigu

PRAHA

Trenér Josef Csaplár byl v pondělí jmenován novým koučem fotbalistů Viktorie Žižkov, když nahradil ve čtvrtek odvolaného Stanislava Grigu. Tomu srazilo vaz vyřazení z domácího poháru s třetiligovým Vyšehradem. „Zpráva o vyřazení z poháru mě zastihla v cizině. Musel jsem se okamžitě vrátit a situaci řešit,“ řekl na mimořádné tiskové konferenci prezident Viktorie Luděk Vinš.

Článek

Nepříjemné vyřazení z domácího poháru mělo za následek konec trenéra Stanislava Grigy na lavičce Viktorie Žižkov. Špatná zpráva zastihla prezidenta klubu Luďka Vinše v cizině. "Musel jsem se okamžitě vrátit a situaci řešit. Rozhodnutí bylo rychlé, ale nikoli plánované. Chci trenéru Grigovi za vše poděkovat,“ nechal se slyšet prezident klubu Luděk Vinš.

Vedení klubu se rozhodovalo mezi čtyřmi kandidáty. Do užšího výběru se dostali dva - Csaplár a Ščasný. „Proč jsme se rozhodli pro Csaplára je zřejmé. Předložil projekt, se kterým jsme souhlasili. Velké slovo měl i sportovní ředitel klubu Pavel Kuka, který s panem Csaplárem spolupracoval v minulosti. Spolu jsme se domluvili na krátkodobých i dlouhodobých cílech,“ doplnil funkcionář žižkovského celku.

Csaplár bere působení na Žižkově jako výzvu

Vedení Viktorie se ztotožnilo s projektem trenéra Csaplára, jehož cílem je vybudovat z pražského celku klub západního stylu. „S vedením jsem se na tom domluvil. Beru to jako výzvu. Chtěl bych se věnovat například i osmiletým dětem,“ naznačil Csaplár, který v souvislosti s novým angažmá musel notně omezit práci pro anglický Everton. „S Evertonem budu spolupracovat i nadále, ale ne v takové míře jako do teď,“ řekl novinářům kouč.

Nový první muž žižkovské lavičky by se chtěl prezentovat takovým způsobem hry, aby se soupeři museli přizpůsobovat Žižkovu. „Chtěl bych co nejméně taktizovat, chci hrát nebojácný a agresivní fotbal,“ netajil Csaplár svou vizí a doplnil, že v klubu by se měl změnit model přípravy. „Například na trénink A-mužstva bude jako asistent chodit trenér béčka,“ nastínil jednu z prvních změn v novém působišti.

Kuka chce projekt uvést do praxe

Csaplár se mužstva ujal už v pondělí a na Žižkově podepsal dvouletý kontrakt. Vedení Viktorie naplnilo předpoklady a bývalého trenéra Slavie, či Liberce angažovalo. „Chceme projekt, o kterém zde mluvíme uvést v praxi,“ poznamenal sportovní ředitel klubu Pavel Kuka.

Pro pětačtyřicetiletého kouče bude žižkovská štace již čtvrtou na českých prvoligových trávnících. V předešlých letech trénoval Příbram, po boku Ladislava Škorpila Liberec a naposledy vedl pražskou Slavii.

Reklama

Související témata: