Hlavní obsah

Ostravský fotbalista Svěrkoš je v Teplicích připraven hrát

Fotbalista Václav Svěrkoš, který musel kvůli zranění podkolenní šlachy předčasně opustit reprezentační sraz před kvalifikačním utkáním v Severním Irsku, by měl stihnout nedělní ligový zápas Ostravy v Teplicích. Nejlepší kanonýr loňské sezóny a jeden ze tří lídrů letošní tabulky střelců ukončil rekonvalescenční režim a trénuje naplno.

Článek

"Věřím, že bude nachystaný. Pokud se to neděle nějak nezhorší, tak nastoupí. Časem se snad dá úplně dohromady," řekl ve čtvrtek novinářům ostravský trenér Karel Večeřa.

Svěrkoš si koleno pochroumal v posledním utkání se Slavií, když se těsně před prvním gólem, který vypracoval pro Mičolu, dostal na zemi do kolize s obráncem soupeře. Utkání se sebezapřením dohrál a odcestoval na reprezentační sraz do Štiřína. Stav podkolenních šlach mu však nedovolil trénovat na sto procent a lékaři národního týmu ho poslali na doléčení do klubu.

"Mrzí mě, že jsem reprezentaci nemohl nijak pomoct, ale do zápasu bych se nestihl dát do pořádku. Léčba zatím probíhá dobře, začal jsem trénovat naplno a v Teplicích chci hrát," řekl ČTK Svěrkoš.

Reklama

Související témata: