Hlavní obsah

V Liberci skončil sportovní ředitel Jinoch

LIBEREC

Představenstvo fotbalového klubu Slovan Liberec rozvázalo ve čtvrtek smlouvu se sportovním ředitelem Josefem Jinochem. Vedení bylo podle informací tiskového mluvčího Lukáše Vání dlouhodobě nespokojeno s celkovou koncepcí a organizací sportovního úseku a proto přikročilo k jeho personální i organizační úpravě.

Článek

Jinoch se vrátil do Liberce před minulou sezónou a ve funkci sportovního ředitele nahradil bývalého reprezentačního brankáře Ladislava Maiera. Ve Slovanu působil už dříve a v roce 2002 s ním slavil mistrovský titul. Manažerský post zastával také ve Slavii či v Jablonci.

„Nejedná se o nespokojenost s  týmem, ale o nespokojenost s celkovou koncepcí a organizací sportovního úseku. Z tohoto důvodu se představenstvo klubu rozhodlo pro reorganizaci sportovního úseku,“ uvedl Váňa v tiskovém prohlášení pro média.

“Dohodli jsme se na zrušení funkce sportovního ředitele. S panem Jinochem jsme se z toho důvodu dohodli na ukončení smlouvy,“ řekl předseda představenstva Zbyněk Štiller. „O personálním i organizačním řešení sportovního úseku budeme informovat v nejbližší době,“ dodal Štiller.

Slovan nezačal novou ligový ročník špatně a po pěti odehraných kolech figuruje na 5. mísrtě tabulky. Stejně jako Slavia, Brno a Mladá Boleslav mají Liberečtí na kontě 10 bodů s bilancí tří výher (doma se Slavií 2:1, doma s Teplicemi 1:0, v Příbrami 2:1), jedné remízy (doma s Plzní 1:1) a jedné porážky (v Brně 1:4). Černou kaňkou na úvodu sezóny bylo nezvládnuté 2. předkolo Poháru UEFA, v němž Severočeši dvakrát prohráli se slovenskou Žilinou.

Reklama

Související témata: