Hlavní obsah

Liberec - Zlín 2:1Blažek zařídil výhru Liberce nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Blažek 1 : 0
67. Šmahaj 1 : 1
86. Blažek 2 : 1

V úvodním zápase 6. kola Gambrinus ligy porazili fotbalisté Slovanu Liberec celek Zlína zásluhou dvou branek střídajícího útočníka Blažka. Domácí ale výkonem nepřesvědčili. „Body z utkání, kdy se nedaří, patří k nejcennějším. A to byl tento případ. V prvním poločase jsme se až na jeho závěr nedokázali vůbec prosadit, naše hra neměla požadované parametry,“ konstatoval liberecký trenér Ladislav Škorpil.

Článek

Hned v 1. min. se míč od Dočkala dostal k Frejlachovi, po jehož střele Baránek zachránil před dobíhajícím Nezmarem. Vzápětí odkopával Holeňák z liberecké brankové čáry po hlavičce Žůrka, který v další šanci o chvíli později pálil vedle. Liberečtí se pokoušeli prosadit postupným útokem, ale zbytečnou kombinací na vlastní polovině se připravovali o větší aktivitu. Zlín dobře bránil střed pole a nenechal se zatlačit do defenzivy. A vyrážel k brejkům.

Po jednom z nich Šmahaj našel volného Konečníka, proti němuž ale dobře vyběhl Hauzr a odvrátil míč do bezpečí. Ve 27.min. se za hranicí pokutového území uvolnil Nezmar a střílel nad břevno. Po půlhodině sáhli domácí k prvnímu střídání, když pravého beka Radzinevičiuse nahradil útočník Blažek. Holeňák se ze zálohy stáhl na stopera a na pravý okraj obrany se přesunul Polák. A změny v sestavě se osvědčily ještě před přestávkou. V nastaveném čase první půle pronikl s míčem Janů a nahrál Blažkovi, který pohotově překonal Baranka.

A nedlouho po pauze autor gólu mohl zvýšit po akci Keriče. V 63. min. prošla Košťálova tečovaná střela z trestného kopu až ke zlínskému brankáři. O chvíli později hosté vyrovnali, když Šmahaj se krásně trefil z dálky do horního růžku Hauzrovy branky. Liberci se opět přestaly dařit přihrávky a těžko se dostával k ofenzivě. Až čtyři minuty před koncem Dočkal ideálně vysunul Blažka, kterým svým druhým gólem rozhodl.

„Odehráli jsme celkem dobré utkání, ale se špatným koncem. Chtěli jsme zhustit prostor ve středu pole, což se nám dlouho dařilo. Před druhým gólem jsme měli přerušit soupeřovu akci. Sahali jsme po bodu, kterým nám utekl mezi prsty,“ posteskl si zlínský trenér Josef Mazura.

Slovan Liberec - Tescoma Zlín 2:1 (1:0)
Branky: 45.+1 a 86. Blažek - 66. Šmahaj. Rozhodčí: Matějek - Zlámal, Košec. ŽK: Janů - Bača, Vyskočil, Malcharek. Diváci: 3724.
Liberec: Hauzr - Radzinevičius (34. Blažek), Košťál, Polák, Janů - Kerič, Bílek, Holeňák, Frejlach (60. Dort), Dočkal - Nezmar (75. Smetana). Trenér: Škorpil.
Zlín: Baránek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Zúbek, McQuilkin, Konečník (65. Vyskočil) - Žůrek (88. Bačík), Bača (55. Malár). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: