Hlavní obsah

Liberecký střelec Blažek: Po zápase jsme si hodně oddechli

Josef PešoutSport.czPrávo

Svůj úkol splnil dokonale. Liberecký útočník Jan Blažek sice začal zápas se Zlínem na lavičce, po půl hodině hry ho ale kouč Ladislav Škorpil poslal na hřiště s úkolem rozhýbat mdlou útočnou hru Severočechů. A Blažek svého soupeře skolil dvěma góly. "Splnil jsem, co jsem měl. Kromě gólů to byl ale podprůměrný zápas," přiznal po zápase.

Článek

Proti Zlínu liberečtí fotbalisté vybojovali tři body, ale více vás může asi těšit výsledek 2:1, než předvedená hra...

Určitě, zápas se nám nepovedl podle představ. Ze začátku se nám nedařilo hrát to, co jsme chtěli. Zlín dobře bránil a zlobil i dopředu. Nakonec nám pomohl gól do šatny. Takové zápasy jsou nejtěžší, takže jsme si po něm hodně oddechli.

Do hry jste zasáhl až od 34. minuty. Co jste si do té doby říkal na lavičce?

Klukům se na hřišti nevedlo a ze střídačky to vypadá ještě hůř. Čekal jsem na střídání a připravoval jsem se na něj pět minut. Nakonec jsem se zapojil do té bídy, ale hlavní je, že jsme vyhráli.

Dal jste dvě branky, takže se sebou můžete být spokojen?

Výkonem asi ne, ale gólově stoprocentně. Splnil jsem, co jsem měl. Kromě gólů to byl podprůměrný zápas. Dalo se očekávat, že se proti celku z dolní poloviny budeme těžko prosazovat. Vážím si vstřelených branek, protože Zlín má dobrou obranu. Dostali o polovinu méně gólů než my. Soustředil jsem se na to, abych využil šance a předpokládal jsem, že jich moc nebude.

Při první trefě jste využil volného prostoru ve zlínské obraně. Jak byste popsal ten druhý zásah?

Sběhl jsem si do středu hřiště pro míč a patičkou jsem si ho sklepnul. Něco podobného se povedlo i Ondrovi Smetanovi. Čekal jsem, že gólman vyrazí střelu ke mně a povedlo se mi ho překonat.

Neměli jste obavy, že Zlín vyrovná?

Docela ano. Už se nám to stalo doma s Plzní, když jsme inkasovali vyrovnávací gól v závěru. Bál jsem se, že to přijde znovu. Zlín přitom měl těsně před koncem jasnou šanci, ale dopadlo to se štěstím pro nás.

Reklama

Související témata: