Hlavní obsah

Žižkov - Bohemians 4:2Šest gólů na Žižkově: Csaplár při premiéře slavil výhru nad Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Švancara 1 : 0
35. Šťastný 2 : 0
53. Dobeš 2 : 1
56. Macháček 2 : 2
60. Vozábal 3 : 2
77. Naumov 4 : 2

Fotbalisté Viktorie Žižkov porazili v rámci 6. kola Gambrinus ligy nováčka soutěže Bohemians Praha vysoko 4:2. O vítězný debut domácího kouče Josefa Csaplára se svými góly postarali Švancara, Šťastný, Vozábal a Naumov. Domácím zatrnulo, když po změně stran vyrovnali Bohemians z 0:2 na 2:2, nakonec ale góly Dobeše a Macháčka nepomohly hostům ani k bodu. V závěru byl ještě vyloučen žižkovský Besta.

Článek

Moment, který se jen tak nevidí nabídl divákům již v páté minutě domácí špílmachr Švancara, jenž se na půli soupeře odhodlal k sólu, při kterém postupně přešel přes tři hráče hostující defenzívy. Vše korunoval dloubáčkem přes brankáře Wintera, jímž poslal svůj tým do vedení 1:0. „Musím se přiznat, že se mi to povedlo. Jsem hlavně rád, že to bylo přesně tak, jak jsem chtěl,“ těšilo po utkání úspěšného střelce Švancaru. „Dnes jsem měl dát ale více branek,“ dodal.

Žižkovští hráči bavili diváky svou hrou i nadále, byli aktivnější a po půlhodině mohli skóre zaslouženě navýšit. Riste Naumov dostal povedenou kolmou přihrávku od Šťastného, tváří v tvář brankáři Winterovi pak neuspěl. Radost do žižkovských ochozů tak přinesla až 34. minuta, kdy Vozábalovu do břevna vyraženou střelu ze standardky dopravil do prázdné brány pozorný Šťastný.

Svěřenci hostujícího trenéra Urbana byli v přechodu do útoku bezzubí. V prvním poločase jim k lepšímu výkonu nepomohl při svém debutu ani sparťanský záložník Jeslínek, jenž do střížkovského klubu přišel teprve v pátek na půlroční hostování.

„Viděl jsem zajímavé utkání, ve kterém padlo šest branek. Zápas jme mohli rozhodnout již v prvním poločase, kdybychom proměnili všechny naše šance,“ litoval po utkání žižkovský kouč Csaplár.

Stačily tři minuty a všechno bylo jinak

Laxnost, se kterou domácí vstoupili do druhé půle, se jim nevyplatila již po osmi odehraných minutách. Kinclův centr si ve vápně žižkovského týmu zpracoval střídající Dobeš a brankáři Hruškovi nedal při zakončení šanci. Neuběhly ani tři minuty a pro domácí přišel další šok. Po Jeslínkově vybojovaném rohu vyrovnal hlavičkou z malého vápna Macháček.

„Už to  s námi vypadalo kriticky, změny po půli ale prospěly. Žižkov byl v tu chvíli mrtvý, statický. Po deseti minutách bylo najednou vyrovnáno, pak ale z ojedinělé šance soupeře zase inkasujeme. Naše obrana byla děravá jako ementál,“ nebral si servítky hostující kouč Luboš Urban. „Hráči vzadu jsou sice zkušení, ale občas pomalí a neohrabaní. Na to, jak jsme zkušení, jsme hloupí,“ dodal.

Hostující lavička se z vyrovnání ovšem dlouho neradovala. Po dalších třech minutách zatáhl míč do vápna Naumov, po jehož přihrávce mířil Martin Vozábal přesně k pravé tyči Winterovy branky. Následně mohl žižkovské řady uklidnit čtvrtým gólem Švancara. Jeho průnik ale brankář Bohemians čistě zneškodnil. Krátký byl už ale při zakončení Naumova, k němuž přihrávka doputovala přes celou šíři pokutového území. V závěru utkání byl ještě za stažení soupeře vyloučen žižkovský Besta.

FK Viktoria Žižkov - FK Bohemians Praha 4:2 (2:0)
Branky: 5. Švancara, 34. Šťastný, 59. Vozábal, 78. Naumov - 53. Dobeš, 56. Macháček. ŽK: Besta - Obermajer, Macháček. ČK: Besta. Rozhodčí: Příhoda, Chytil, Santarius. Diváci: 3724.
Viktoria Žižkov: Hruška - Šťastný, Besta, Gabriel, Zengue - Vukadinović (57. Novotný, 88. Pilař), Procházka, Vozábal, Koukal - Naumov, Švancara (85. Stracený).
Bohemians Praha: Winter - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Kropík - Jeslínek, Fenyk (46. Dobeš), Demeter, Zoubek (82. Ibe) - Kincl, Mayola (46. Vošahlík).

Reklama

Související témata: