Hlavní obsah

Kouč Zlína Mazura: Po každé prohře se zvyšuje tlak na mě i hráče

Josef PešoutPrávo

Čtyři minuty dělily fotbalisty Zlína od remízového výsledku v Liberci. Jenže solidně rozehraný zápas nakonec nedotáhli do kýženého konce, takže se ze severu Čech vraceli s prázdnou.

Článek

„Vypadalo to, že utkání skončí 1:1, s čímž bychom byli spokojeni. Ale naše naděje se ukázaly jako marné,“ pravil zlínský kouč Josef Mazura. „Po každé porážce se tlaky zvyšují na mě i na kluky. Takže jsme se dostali tam, kam jsme nechtěli,“ pokrčil rameny.

Co rozhodlo o porážce? „Před prvním inkasovaným gólem naši obránci dobře nepřistoupili k pronikajícím hráčům soupeře a umožnili jim přihrát i zakončit,“ mínil Mazura. Celkově ale našel na hře mužstva i pozitiva. „Předvedli jsme pár dobrých kombinací, v poli jsme odvedli dobrou práci. Hráči se snažili plnit úkoly, nedařilo se jim však zakončení. Šmahaj dal ale krásný gól. Škoda, že neznamenal body. A mrzí mě i neproměněná šance Vyskočila v závěru, která volala rovněž po gólu,“ rozebíral Mazura.

Po šesti kolech má Zlín pět bodů. „Samozřejmě je to málo. Sestava se pořád obměňuje, nehrajeme ve stabilním složení. Je to moc velký kolotoč hráčů, kteří podávají nevyrovnané výkony. To neplatí jen asi o třech nebo čtyřech fotbalistech, co nastupují pravidelně,“ zamyslel se kouč.

Škorpil nebyl se svými svěřenci spokojen

Do týmu se postupně zabudovává Malcharek, nová posila z Plzně. „Při svojí premiéře hrál levého obránce, v Liberci pak pravého beka. Je to bývalý útočník, či záložník, který se přeškolil na defenzivní posty už v Plzni, takže to pro něj není novinka,“ řekl kouč na jeho adresu.

Chystá Zlín další doplnění kádru? „Pokud vím, tak se o nikom nejedná,“ dodal Mazura.

Liberecký trenér Ladislav Škorpil přiznal, že nebyl s výkonem svých svěřenců spokojen. „Zlín nás takřka do ničeho nepustil. Sami jsme si způsobili problémy při souhře, kdy obrana si tak dlouho přihrávala, až ztratila míč,“ viděl negativa na výkonu domácích.

Brankář Zbyněk Hauzr sebral v záběru hostům naději na vyrovnání. „Vyhráli jsme, ale mrzí mě inkasovaný gól z velké dálky. Šmahaj to perfektně trefil. Míč ve vzduchu navíc zaplaval a změnil směr, takže jsem nestačil správně zareagovat. Naštěstí tenhle moment nerozhodl o zápase a Honza Blažek nám dvěma góly zajistil vítězství,“ vykládal liberecký gólman.

Reklama

Související témata: