Hlavní obsah

Sparta vyhrála v Brně, Kladenští si připsali první vítězství

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha vyhráli v neděli v šestém kole Gambrinus ligy na horké brněnské půdě 2:0 a upevnili si první místo. Kladno zvítězilo nad Olomoucí 2:0 a připsalo si premiérové vítězství v sezóně. Dařilo se také Žižkovu, který výhrál nad Bohemians Praha 4:2. Teplice porazily Baník Ostrava 1:0, Mladá Boleslav uhrála v Budějovicích remízu 1:1, Plzeň remizovala v Příbrami 2:2.

Článek

Sparta vstoupila do utkání aktivně a odměnou jí byla branka z 11. minuty. Matušovič přesným centrem našel Karola Kisela a slovenský fotbalista z první trefil šibenici domácí svatyně a otevřel skóre zápasu. Do poločasu sice branku diváci neviděli, ale aktivita se oboum celkům upřít nemohla.

Po změně stran poslal kouč Brna Petr Uličný na hřiště Petra Kalivodu za Karla Večeřu, nicméně ani šestadvacetiletý záložník domácí diváky brankou nerozveselil. Naopak v 84. minutě pečetil zisk tří bodů Kamil Vacek přízemní střelou. Sparta tak oplatila Brnu porážku z loňské sezóny, domácí již dva zápasy před vlastními diváky nedali nedali gól.

Domácím zatrnulo

Fotbalisté Viktorie Žižkov porazili nováčka soutěže Bohemians Praha vysoko 4:2. O vítězný debut domácího kouče Josefa Csaplára se svými góly postarali Švancara, Šťastný, Vozábal a Naumov. Domácím zatrnulo, když po změně stran vyrovnali Bohemians z 0:2 na 2:2, nakonec ale góly Dobeše a Macháčka nepomohly hostům ani k bodu. V závěru byl ještě vyloučen žižkovský Besta.

Kladenští přivítali na svém hřišti Sigmu Olomouc a do překvapivého vedení se dostali již ve 4. minutě, kdy se trefil po rohovém kopu Procházka. Ve 22. minutě se na kladenského gólmana Pavlíka řítil Onofrej, ale domácí gólman byl rychlejší a stihl míč včas odkopnout. Vyrovnáno mohlo být o minutu později, ale Cigánek po přihrávce Zachariáše trefil pouze boční síť kladenské branky.

Druhou branku domácích mohl v 72. minutě přidat Šilhán, ale jeho dalekonosná bomba ze třiceti metrů skončila na břevně Drobiszovy branky. V samém závěru ještě dostal druhou žlutou kartu za faul v pokutovém území hostující Onofrej a musel ze hřiště. Penaltu proměnil Szabo a definitivně rozhodl o osudu utkání. Kladenští se proto mohou radovat z první výhry v letošním ligovém ročníku.

Příbram získala bod v souboji s Plzní

Příbramští vstoupili do utkání proti Plzni aktivně a ve dvacáté minutě byli gólově odměněni. Po pravé straně utekl Klesa a prostřelil hostující brankáře. O deset minut později už bylo vyrovnáno. Po centru Limberského se hlavou prosadil Varadi. Přesto poločas vyhráli domácí, pět minut před přestávkou proměnil pokutový kop Biyik. Plzni se podařilo vyrovnat v 76. minutě, kdy se po nedorozumění domácí obrany dostal k míči Petržela vstřelil druhou branku hostů.

Mladoboleslavští přijeli do Českých Budějovic s jasným cílem - zvítězit. A svůj záměr začali naplňovat ještě v prvním poločase. Ve 35. minutě zahrával Poláček roh, který do branky usměrnil Mendy. Domácí mohli vyrovnat ve 44. minutě, ale hlavička exboleslavského Sedláčka šla těsně nad břevno. Po necelé hodině hry se podařilo domácím přeci jen skórovat, když si Benátův centr z pravé strany do vlastní branky srazil Kalina.

Baník nestačil na Teplice, oba týmy dohrávaly v deseti

Průměrný fotbal mohli v prvním poločase sledovat diváci v Teplicích, kam zavítal ostravský Baník. Jedinou vážnější akci předvedli v 9. minutě domácí, ale střela Mareše z pěti metrů šla nad. Vzrušení proto přinesla až druhá půle. V 62. minutě po přihrávce Kleina otevřel skóre domácí Sabou. O sedm minut později byl vyloučen teplický Verbíř, který za protesty viděl druhou žlutou kartu. Čtvrt hodiny před koncem mohl vyrovnat Střihavka, ale Belic mu míč včas odebral. V 87. minutě se proti Otepkově střele zaskvěl Belic, když jeho pokus z přímého kopu vytáhl mimo branku. V nastaveném čase ještě viděl druhou žlutou kartu hostující Neuwirth. Oba týmy tak dohrávaly v deseti.

Utkání 6. kola Gambrinus ligy:
Sobota:
Slovan Liberec - Zlín 2:1on-line
Neděle:
Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 4:2on-line
Branky: 5. Švancara, 34. Šťastný, 59. Vozábal, 78. Naumov - 53. Dobeš, 56. Macháček.
Kladno - Sigma Olomouc 2:0on-line
Branky: 4. Procházka, 90. Szabo z pen.
Teplice - Baník Ostrava 1:0on-line
Branka: 62. Sabou
Příbram - Viktoria Plzeň 2:2on-line
Branky: 20. Klesa, 40. Biyik z pen. - 30. Varadi, 76. Petržela
České Budějovice - Mladá Boleslav 1:1on-line
Branky: 57. vlastní Kalina - 35. Mendy
Brno - Sparta Praha 0:2on-line
Branka: 11. Kisel, 83. Vacek.
Pondělí:
17:15 Slavia Praha - Jablonecon-line

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice