Hlavní obsah

Teplice - Ostrava 1:0V Teplicích dvě červené, vydřená výhra domácích a závěr plný vášní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Sabou 1 : 0

TEPLICE

Teplický Rosa se svalil k zemi a žaloval na reprezentanta Svěrkoše: „Inzultoval mě. Po odpískání!“ Hodně nervózní závěr duelu Severočechů s Ostravou měl po naplnění pětadevadesáti minut vzrušenou dohru. „Když to tvrdí, tak to asi inzultace byla,“ reagoval Václav Svěrkoš, popuzený z incidentu s domácím obráncem i z prohry svého týmu, zatímco sudí Královec oboustranně planoucí vášně zaznamenával do zápisu.

Článek

„My si ale prohrát zasloužili, protože jsme hráli špatně. Ukazuje se, že zvučná jména na soupisce ještě nedělají velké mužstvo,“ kriticky zhodnotil uzdravený ostravský reprezentant slaboučký výkon, který jeho mužstvo na severu Čech předvedlo.

 Ostravský Bolf: Hrajeme jako primadony!

Baník hrál na Stínadlech opravdu pod obraz. Sedmdesát minut jen bránil a čekal na příležitost, která ovšem proti disciplinovaně si počínajícím domácím nepřicházela. „Hráli jsme jako primadony,“ rozčiloval se René Bolf.

„Po ligovém rozjezdu, s nímž nemůžeme být spokojeni, nám šlo hlavně o bezchybnou defenzívu,“ hájil naopak svůj tým ostravský kouč Karel Večeřa, ale vzápětí si posteskl: „Nakonec jsme ale jediný gól inkasovali ze standardní situace, na něž jsme se chystali.“

Trest za chladný výkon 

Za chladný výkon byla Ostrava ztrestána. Domácí měli od začátku navrch, dokonce i do rychlého vedení mohli jít, jenže Mareš střílel už v 9. min vedle, Stožický ho o tři minuty později napodobil a snaha Juna vystřihnout efektní nůžky rovněž zúročení nepřinesla. Ani po půli se servírovaný fotbal příliš nezměnil. Baník bránil a čekal na příležitost, platonická převaha Teplic dlouho zmírala před soupeřovou šestnáctkou na nepřesných přehrávkách, zdlouhavosti a absenci nápadů.  Až po hodině Severočeši ostravskou defenzivu ze standardní situace přelstili a Sabou do prázdné brány skóroval.

Verbíř dostal červenou apřivodil komplikace

Cestu za výhrou ovšem domácím zkomplikoval nejzkušenější hráč Verbíř. V souboji s Bolfem totiž nafilmoval pád a protože se ke všemu domáhal u postraního sudího až příliš vehementně odpískání faulu, šel po druhé žluté ze hřiště. „O tom všem si s ním samozřejmě promluvím,“ sliboval domácí kouč Jiří Plíšek a přiznal, že v posledních dvaceti minutách na lavičce hodně trpěl.

Baník ovšem více než dvacetiminutové početní převahy nevyužil, i když ho na zteč hnaly dělbuchy explodující v sektoru jeho fanoušků. A když v nervózním závěru  plném žlutých karet  a červené pro Neuwirtha  (Neuwirth: „Fauloval jsem a dostal ji právem!“) Belic zázračně vyškrábl Otepkův trestný kop, vraceli se hosté z Teplic s prázdnou.

„Je to pro nás obrovsky cenná výhra, která přišla hlavně proto, že jsme dokázali eliminovat kombinační přednosti soupeře a zužitkovali standardní situaci. Jen závěr byl zbytečně nervózní,“ doslova zářil na ziskem tří cenných bodů domácí kouč Jiří Plíšek.

.

FK Teplice - Baník Ostrava 1:0 (0:0)
Branka: 62. Sabou. Rozhodčí: Královec - Lhoták, Gallo. ŽK: Verbíř, Mareš, Mahmutovič - Neuwirth, Tchuř, Marek, Zeher, Svěrkoš. ČK: 69. Verbíř - 90+2. Neuwirth. Diváci: 4150.
Teplice: Belic - Vidlička, Matula, Klein, Rosa - Stožický (84. Smejkal), Doležal, Sabou, Verbíř - Mareš, Jun (53. Mahmutovič, 90+4. Jindráček). Trenér: Plíšek.
Ostrava: Vašek - Řezník (83. Lukeš), Bolf, Neuwirth, Tchuř - Otepka, Galásek, Marek, Lička (68. Zeher) - Střihavka, Svěrkoš. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: