Hlavní obsah

Příbram - Plzeň 2:2Plzeň potvrdila pozici remízového krále i v Příbrami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Klesa 1 : 0
30. Varadi 1 : 1
40. Biyik 2 : 1
76. Petržela 2 : 2

PŘÍBRAM

Fotbalisté Plzně i v 6. ligovém kole na půdě Příbrami potvrdili, že jsou remízovým králem nejvyšší soutěže. Po třech nerozhodných výsledcích za sebou v poměru 1:1 v neděli znovu získali jediný bod s tím rozdílem, že v Příbrami remizovali 2:2. Příbram byla blízko k druhému letošnímu vítězství, dvakrát vedla díky Klesovi a Oguzhanově penaltě, ale hosté odpověděli trefami Varadiho a Petržely, který podruhé srovnal v 76. minutě.

Článek

Příbramští fotbalisté měli proti Plzni co napravovat. Doma neuspěli v posledním ligovém duelu s Libercem a navíc vypadli z poháru po blamáži v Sezimově Ústí. Zřejmě i proto dnes do zápasu s Plzní vstoupili mnohem koncentrovaněji a hru soupeře, který od prvního kola čeká na vítězství, ztěžovali agresivním a běhavým fotbalem. Plzni navíc ve středu pole citelně chyběly nápady režiséra Horvátha, jehož skolila angína.

Hosté u Litavky sice v úvodu zahrozili hlavičkou Varadiho a trestným kopem Limberského, ale brankář Příbrami Krbeček se proti bývalým spoluhráčům vytáhl jistými zákroky. Plzeň dnes srážely individuální chyby v obranné fázi. Tu první po dvaceti minutách udělal bek Lecjaks, který neodvrátil míč před Klesou a ten křížnou ranou prostřelil Poštulku.

Ale ani domácí se nevyvarovali hrubky u vlastní branky. Když uplynula první půlhodina, nepokryli standardní situaci a Varadi přesnou hlavičkou po Limberského centru srovnal. Také konec další desetiminutovky do zápasu přinesl novou zápletku. Tentokrát zaváhal plzeňský stoper Navrátil, po faulu někdejšího příbramského zadáka na Huňu v pokutovém území si míč na penaltu postavil turecký záložník Oguzhan a přelstil i vyhlášeného penaltového specialistu Poštulku.

Plzeňští věděli, že v případě prohry by vstup do ligy jejich náročné vedení hodnotilo jako neúspěšný, a po změně stran proto výrazně zvýšili tempo hry. Aktivní útočník Varadi si střelou z otočky nepřišel na Krbečka, hosté pak nedotáhli do konce řadu nadějných akcí a někdy se zlobili i na rozhodčího, který v jejich neprospěch posoudil několik sporných situací kolem pokutového území.

Přetížená příbramská obrana ale přesto těsné vedení neuhájila. Čtvrt hodiny před koncem se po zmatcích a nešťastných odrazech dostal k míči Petržela a po drzé kličce zblízka vyrovnal. Plzeň tak u Litavky podruhé za sebou remizovala, v české lize odtud odváží body teprve potřetí. A v nastavení ještě mohla děkovat brankáři Poštulkovi, který včas zachránil před nabíhajícím De Oliveirou.

FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 2:2 (2:1)
Branka: 20. Klesa, 40. Oguzhan z pen. - 30. Varadi, 76. Petržela. Rozhodčí: Makovička - Filípek, Pospíšil. ŽK: Oguzhan, Tomašák - Jiráček, Navrátil, Rezek, Limberský, Hochmeister. Diváci: 3852.
Příbram: L. Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Mišun - Klesa (71. De Oliveira), Oguzhan (90. Tarczal), Pleško, Tomašák (65. Pilík) - Huňa, Borek. Trenér: Morales.
Plzeň: Poštulka - Limberský, Hochmeister, Navrátil, Lecjaks (68. Rodriguez) - Petržela (90. Vaculík), Trapp, Rada, Jiráček - Rezek, Varadi (84. Mlika). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: