Hlavní obsah

Budějovice - Ml.Boleslav 1:1Boleslav připravil o výhru v Budějovicích vlastní gól Kaliny

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Mendy 0 : 1
57. Kalina (vlastní) 1 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali v utkání 6. ligového kola s Mladou Boleslaví 1:1 a zůstávají v tabulce poslední. Na jihu Čech v neděli nazuli střelecké kopačky pouze hosté: skóre nejprve deset minut před pauzou otevřel Mendy, ale o výhru Středočechy připravil vlastním gólem Kalina. Kouč Tobiáš tak získal při své obnovené domácí premiéře stejně jako před týdnem ve Zlíně bod.

Článek

Jihočeši se favorita vůbec nezalekli. Možná je nabudila předzápasová řeč trenéra Tobiáše, která se rozléhala útrobami českobudějovického stadionu. Po pěti sekundách od výkopu popadl míč domácí Šíma a jeho ostrý pokus z 35 metrů skončil jen těsně nad, ačkoliv se původně zdálo, že hostující branku nemůže ohrozit.

Uzdravený gólman Miller měl zpočátku víc práce než jeho bývalý spoluhráč v Mladé Boleslavi Kučera, nyní hájící domácí branku. V 7. minutě po Benátově centru přetlačil nedůrazného Procházku Šíma, ale nebezpečná hlavička o metr přeletěla břevno.

Hosté se postupně osmělovali. Nejprve v poslední chvíli zachránil před unikajícím Papadopulosem Žižka, ve 22. minutě pak Mendy pálil po pohotovém uvolnění vedle. Mírný mladoboleslavský tlak postupem času narůstal, ale Dynamo podržel Kučera, který v 28. minutě mrštně vyrazil Sylvestreho technickou střelu k tyči.

Po půlhodině hry opět zaskřípala spolupráce ve středu hostující obrany. Míč si hlavou hodil do běhu Benát, ale Miller vyběhl na hranici vápna, kde stihl odvrátit. Jihočeši marně reklamovali, že zahrál rukou už mimo pokutové území. Deset minut před pauzou se hosté dočkali vedoucí branky. Poláčkův centr sice nejprve Žižka se štěstím odvrátil na roh, ale hostující záložník se vzápětí znovu chopil míče a měkkým centrem přesně našel na přední tyči Mendyho hlavu.

Těsně před pauzou propásl velkou šanci k vyrovnání Sedláček, který po přesném pasu od Homoláče, hrajícího 200. ligové utkání, hlavičkoval na malém vápně nad. Zvýšenou aktivitu si domácí přenesli i do druhé půle a brzy se mohli radovat. Na Benátův ostrý přízemní centr nejprve v 56. minutě nedosáhli Sedláček ani Svátek, domácí záložník se však poučil, z identické situace poslal balon blíž k brance a dezorientovaný Kalina zamířil do vlastní sítě. Dynamo zaznamenalo teprve druhý gól v sezoně.

Vyrovnání Jihočechy pořádně nakoplo. Hosté najednou nestíhali a dostávali se do silných kleští. V 70. minutě pálil nad aktivní bek Leština, za okamžik se podobně vedlo střídajícímu Ondráškovi. Mladoboleslavští však postupem času domácí tlak otupili a přes několik ošemetných závarů ve vlastním vápně už remízu ubránili. České Budějovice protáhly čekání na prvoligovou výhru na devět utkání.

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1)
Branky: 57. vlastní Kalina - 35. Mendy. Rozhodčí: Franěk - Mencl, Teuber. ŽK: Hílek, Homoláč - Rajnoch, Řezníček. Diváci: 2341.
Č. Budějovice: Kučera - Leština, Horejš, Hunal, Žižka - Benát (90. Hudson), Hílek, Homoláč, Šíma - Sedláček (90. Stráský), Svátek (65. Ondrášek). Trenér: Tobiáš.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Sylvestre (73. Opiela), Rajnoch, Poláček - Papadopulos (76. Pecka), Řezníček (90. Táborský). Trenér: Hapal.

Reklama