Hlavní obsah

Brno - Sparta 0:2Sparta se Brnu pomstila, dál zůstává v čele

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kisel 0 : 1
84. Vacek 0 : 2

BRNO

Sparťané se zásluhou tref Kisela a Vacka Brnu pomstili za dvě porážky v minulém ligovém ročníku a díky tříbodovému zisku si upevnili pozici v čele tabulky. Vyšla jim tak generálka na čtvrteční duel Poháru UEFA v Záhřebu.

Článek

Domácí vstoupili v hustém dešti do utkání aktivněji, ale Pražané se jejich úvodnímu náporu bez větších problémů ubránili a po deseti minutách sami udeřili. Slepička uvolnil na levé straně hřiště Matušoviče, po jehož centru otevřel Karol Kisel nechytatelným volejem z 18 metrů skóre. „Na Matušoviče jsem si křikl, poslal mi ideální míč. Trefil jsem ho parádně,“ pochvaloval si sparťanský záložník.

Vzápětí zastavil nadějně vyhlížející průnik Kladrubského na poslední chvíli Čoupek. Pak už se Brňané z inkasovaného gólu vzpamatovali a tlačili se na soupeřovu polovinu. Po půlhodině byli blízko vyrovnání, Poláchův střílený centr z přímého kopu ovšem žádný z nabíhajících spoluhráčů nedokázal usměrnit do sítě. Tlak domácích před pauzou ještě zesílil, žádnou další nebezpečnou situaci si už ale před Kozáčikem nevytvořili.

Do druhého poločasu nastoupilo Brno s ofenzívnějším Kalivodou místo Večeři. Hned po přestávce vystrašil Bureše z hranice šestnáctky znovu Kisel, tentokrát ovšem mířil těsně vedle pravé tyče. Pak zastavili sudí na druhé straně hřiště nesprávně kvůli domnělému ofsajdu nadějnou Bestovu akci.

V 67. min. měl na hlavě vyrovnávací branku Trousil, avšak po rohu poslal jen lehký balón do Kozáčikovy náruče. Údernou sílu Brna přišel zvýšit i ligový debutant Šural, hostující obrana ovšem pracovala spolehlivě. Pražané navíc hrozili z rychlých brejků. Po jednom z nich mířil střídající Vacek těsně nad břevno.Tentýž hráč už měl pět minut před koncem přesnější mušku a po Matušovičově přihrávce definitivně pojistil Spartě tři body. Domácí se již na odpověď nezmohli, po Mladé Boleslavi prohráli na svém stadiónu už druhý zápas v řadě.

1. FC Brno - AC Sparta Praha 0:2 (0:1)
Branky: 12. Kisel, 83. Vacek. Rozhodčí: Jech - Filípek, Urban. ŽK: Čoupek - Had. Diváci: 8550.
Brno: Bureš - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek (81. Kuncl) - Mareček, Večeřa (46. Kalivoda), Polách, Střeštík (73. Šural) - Besta, T. Došek. Trenér: Uličný.
Sparta: Kozáčik - Kúdela, Voříšek, Řepka, Had - Kladrubský, Kisel (86. L. Došek), Hušek, Matušovič - Kulič (64. Vacek), Slepička (89. Wilfried) Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: