Hlavní obsah

Jablonecký Špit: Necid roste pro reprezentaci

Návrat Vladimíra Šmicera na prvoligové trávníky a dvě branky Tomáše Necida, který dres pondělního soupeře sešívaných v minulé sezóně oblékal. To vše se událo v pražském Edenu v dohrávce šestého kola Gambrinus ligy mezi Slavií a Jabloncem. „Je to pro nás důležité vítězství a doufám, že nás naladí na čtvrteční zápas Poháru UEFA,“ řekl po utkání nejlepší střelec právě probíhajícího ligového ročníku Tomáš Necid.

Článek

Necid strávil loňskou sezónu v severočeském klubu na hostování a na trávníku se potkal s mnoha bývalými spoluhráči. „Mám na Jablonec příjemné vzpomínky. Je to pro nás důležité vítězství a doufám, že nás naladí na čtvrteční zápas prvního kola Poháru UEFA,“ nechal se slyšet Necid, který dle svých slov myslel i na hattrick. „Důležité ale je, že jsme vyhráli,“ doplnil se šesti góly vedoucí muž tabulky střelců.

S Necidem se v Jablonci potkal i gólman Michal Špit. „Dnes to Tomáš odehrál celé sám. Myslím, že na podzim potrápí ještě spoustu mužstev,“ řekl o devatenáctiletém kanonýrovi Špit a dodal: „Je sebevědomý a pracovitý. Nemá viditelnou slabinu. Má výbornou hru hlavou a vynikající střelu levou i pravou nohou. Myslím, že roste pro reprezentaci.“

Špit po zápase nehledal výmluvy a uznal, že soupeř byl lepší. „Nehráli jsme špatně, ale Slavia byla efektivnější, navíc je podržel gólman Vaniak. Na Slavii je vidět, že je ve formě. Z tohoto pohledu naše prohra není takovou tragédií,“ poznamenal Špit.

Šmicer měl dva důvody ke spokojenosti

Hned dva důvody ke spokojenosti měl po utkání Vladimír Šmicer. „Vyhráli jsme a navíc jsem se dostal na trávník,“ radoval se záložník, který se v lize naposledy představil právě proti Jablonci na konci loňské sezóny, kdy sešívaní po domácí remíze se Severočechy mohli slavit mistrovský titul.

„Jsem rád za každou minutu na hřišti, přeci jen trénink je něco jiného než ostrý zápas,“ poznamenal bývalý hráč anglického Liverpoolu, či francouzského Bordeaux. Po utkání pouze litoval neproměněné příležitosti, kdy se pokoušel vystřelit z voleje, ale míč nezasáhl podle svých představ. „Chtěl jsem to hrát na efekt, měl jsem si to nejdříve zpracovat. Kdyby tam byl Necka (Tomáš Necid pozn. red.) tak by z toho byl gól,“ řekl s úsměvem na tváři Šmicer.

Reklama