Hlavní obsah

Necid dělá Radovi radost, i když kouč jeho odchod do Ruska neschvaluje

Milan VlčekSport.cz

V lize válí. V dosavadních šesti utkáních dal mladý slávistický útočník Tomáš Necid šest gólů, takže žádný div, že po nejlepším kanonýrovi evropského šanmpionátu devatenáctek sáhl moskevský CSKA, kam fotbalový talent v zimě zamíří. Kdy přijde pozvánka do seniorské reprezentace? „Uvažuji o každém, kdo podává dobré výkony,“ řekl Sport.cz k možné nominaci Necida do svého výběru kouč českého národního týmu Petr Rada.

Článek

Premiérový start v reprezentaci do jednadvaceti let má devatenáctiletý talent už za sebou, áčko ho pochopitelně láká. „Necid patří mezi hráče, kteří se prosazují jak v lize tak juniorských reprezentacích. Prostě fotbalista, kvůli němuž chodí diváci na fotbal,“ těší reprezentačního trenéra Petra Radu, jenž nepopírá, že vzestup slávistického mladíka se zájmem sleduje.

„Uvažuji o každém, kdo je dobrý. Pokud bude Necid ve výkonech pokračovat, dveře má rozhodně otevřené,“ nechal se slyšet kouč fotbalového nároďáku.

Jedna věc ho ale zaráží - kvapný odchod fotbalových talentů do zahraničí.  "Exodus mladíků mně vadí. Moc toho v naší lize neodehráli a už mizí do ciziny, čehož je Necid dokladem. Svou kvalitu by měl určitě ještě prokázat v české lize, ale do jeho rozhodnutí či rozhodnutí klubu nemám co mluvit,“ poznamenal trenér.

Necid začal psát svou úspěšnou fotbalovou kariéru už coby reprezentant do sedmnácti let, když pod trenérem Jakubem Dovalilem vybojoval v květnu 2006 se svými vrstevníky stříbrnou medaili na evropském šampionátu v Lucembursku. Pod stejným koučem slavili letos v červenci hráči kolem Tomáše Necida zisk bronzových medailí na domácím mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let.

Na klubové scéně o sobě dal hráč s přezdívkou Necka významněji vědět během jarního hostování v Jablonci, kde během třinácti utkání zaznamenal pět branek. Jeho působení v aktuálním ročníku je potom z říše snů. Šest utkání a šest branek na kontě, taková je bilance hráče, jenž dá po skončení podzimu české lize vale.

Reklama

Související témata: