Hlavní obsah

Mazura i po nevydařeném vstupu zůstal trenérem fotbalistů Zlína

Navzdory nevydařenému vstupu do ligové soutěže zůstává po zasedání představenstva klubu Josef Mazura trenérem fotbalistů Tescomy Zlín. Pro jeho další osud však budou klíčová nejbližší tři ligová kola. Podle zákulisních informací už vedení klubu jednalo o případném Mazurově nástupci, kterým se mohl stát Stanislav Levý.

Foto: čtk

Trenér Josef Mazura (vlevo)

Článek

"Po dlouhém a obsáhlém jednání dostal Mazura další plnou důvěru. Dá se říci, že stojí na nové startovní čáře. Situaci jsme s Mazurou probrali. Výsledky a zejména způsob hry v domácím prostředí jsou po dobrých výsledcích v letní přípravě zklamáním," řekl předseda představenstva zlínského klubu Ladislav Valášek. Zároveň však uznal, že na špatných výsledcích se podílí také absence zraněných opor.

Cestu k zlepšení však nebude mít Mazura snadnou. V příštím kole Zlín hostí Slavii Praha, v dalším jede do Teplic a přivítá doma Plzeň. "Tým musí v těchto zápasech prokázat zlepšení nejen výkonnostní, ale i výsledkové. Musíme se vrátit k agresivní hře a bojovnosti. Pokud by se to nepodařilo, tak budeme muset sáhnout k nějakému řešení," dodal Valášek.

Zatím Zlín tápe zejména v koncovce. Získal pouhé čtyři body, když doma porazil Žižkov 1:0 a uhrál bezbrankovou remízu s posledními Českými Budějovicemi. V šesti kolech vstřelili zlínští fotbalisté pouze tři branky, o jednu méně zaznamenaly pouze poslední Budějovice.

Reklama

Související témata: