Hlavní obsah

Plzeň - Budějovice 1:1Plzeň remizovala popáté v řadě, Tobiáš s Jihočechy opět bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Petržela 1 : 0
73. Sedláček 1 : 1

PLZEŇ

Splněná očekávání. Tak se dá nazvat sobotní utkání 7. kola Gambrinus ligy mezi Plzní a posledními Českými Budějovicemi. Ty po příchodu trenéra Tobiáše ve třech zápasech remizovaly, Západočeši měli za sebou dokonce o jeden duel bez vítěze více. V nepříliš atraktivním utkání poslal v 69. minutě Plzeň do vedení Petržela, o čtyři minuty později vyrovnal Sedláček.

Článek

Plzeň naposledy porazila Jihočechy v březnu 1998 a nepříznivou bilanci chtěla ukončit. České Budějovice se ale po výměně trenérů zvedly a po remíze ve Zlíně získaly bod v duelu proti ambiciózní Mladé Boleslavi.

Plzeňané nastoupili už s uzdraveným Pavlem Horváthem a byl to domácí kapitán, kdo v 11. minutě zařídil první šanci zápasu. Po jeho rohu chyboval gólman Kučera, sudí ale viděl faul plzeňských fotbalistů. Hosté odpověděli kombinační akcí, na jejímž konci byl průnik Benáta. Ten po ťukesu na jeden dotek postupoval z úhlu na Poštulku, který mu šanci zmařil rychlým vyběhnutím.

Jihočeši vstřelili ve 22. minutě gól. Horejš ovšem po centru Šímy dorážel z ofsajdu. Tutovku po chvíli spálil Hílek, který v ideální pozici trefil míč jen holení. "Viděli jsme hodně bojovné utkání, přijeli sem vyhrát. Oba týmy potřebují body. Spravedlivá remíza, oba můžeme být spokojení," okomentoval utkání hostující kouč Pavel Tobiáš.

Rada trefil břevno

Po přestávce se úroveň dosud podprůměrného zápasu mírně zvedla, Plzeň přidala na agresivitě a soupeře zatlačila. Kolem dvou obránců se prodral Horváth, ale střelu Trappa zblokovala obrana. K dorážce se už nedostal Varadi, který v 66. minutě prováhal nejlepší okamžik ke střele.

Západočeši tlačili, k další šanci jim pomohl nedůrazný brankář Kučera. Hlavička Rady skončila jen na břevně. Gólu si diváci přeci jen dočkali. V 69. minutě si na centr Limberského naskočil Milan Petržela a hlavou poslal Plzeň do vedení. To ovšem trvalo jen čtyři minuty, pak se na hranici ofsajdu k zakončení dostal Tomáš Sedláček a přes vybíhajícího Poštulku poslal míč do sítě. České Budějovice se v lize venku trefily poprvé od března.

Domácí fotbalisty provázel po remíze 1:1 do kabin pískot fanoušků a jejich volání po odvolání trenéra Šilhavého. "Po páté remíze v řadě nemůžeme být spokojení. Body naskakují pomalu, opět jsme v domácím zápase ztratili," řekl novinářům Šilhavý.

Plzeň od výhry nad Žižkovem v prvním kole na tříbodový zisk stále čeká, České Budějovice se bodově dotáhly na předposlední Bohemians Praha. Klokani ale mají nedělní utkání proti Liberci k dobru.

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0)
Branky: 69. Petržela - 73. Sedláček. Rozhodčí: Adam - Košec, Novák. ŽK: Navrátil, Trapp - Hunal. Diváci: 2793.
Plzeň: Poštulka - Limberský, Hochmeister (23. Rada), Navrátil, Smola (82. Tatanašvili) - Petržela, Trapp, Horváth (73. Krbeček), Jiráček - Varadi, Rezek. Trenér: Šilhavý.
Č. Budějovice: Kučera - Peroutka, Horejš (52. Žižka) , Hunal, Leština - Benát (89. Stránský), Homoláč, Hílek, Šíma - Sedláček, Svátek (69. Mezlík). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: