Hlavní obsah

Šilhavý: Tlak si vytváříme sami, výsledky musí být lepší

PLZEŇ

Zklamání bylo na trenérovi fotbalistů Plzně Jaroslavu Šilhavém patrné. Jeho svěřenci v sobotu jen remizovali s posledními Českými Budějovicemi a po pátém nerozhodném výsledku v řadě roste na západě Čech nespokojenost. „Body naskakují pomalu, opět jsme v domácím zápase ztratili body. A s jedním spokojení být nemůžeme,“ řekl po zápase Šilhavý.

Článek

S blížícím se koncem utkání diváci pískali a svoje rozčarování vyjadřovali i skandováním jména bývalého kouče Stanislava Levého. „Fanoušky chápu. Když mužstvo nehraje, jak by mělo, vyjadřují nespokojenost. Neovlivním, jakým způsobem. Ale jedno nám to samozřejmě není. Musíme se soustředit na další práci,“ uvědomuje si trenér.

Plzeň naplno nebodovala od vítězství nad Žižkovem v prvním kole, na výhru tak čeká sedm týdnů. Tlak na tým roste, nejistá může být i pozice Šilhavého. „Tlak je v Plzni od začátku, ambice jsou dané. Vedení, hráči i my chceme lepší výsledky,“ odpověděl na dotaz Sport.cz lodivod Západočechů.

Plzeň - České Budějovice na Sport.cz
ON-LINEPlzeň - České Budějovice 1:1
REFERÁTPlzeň remizovala popáté v řadě
ŠILHAVÝTlak si vytváříme sami, výsledky musí být lepší
HORVÁTHNejsme schopní sáhnout si na dno sil

Šilhavého mrzel hlavně mizerný vstup do utkání, kdy měli Jihočeši převahu. „Hráli jsme bez pohybu a důrazu, soupeř nás přehrával ve středu hřiště. Po přestávce jsme kvalitu hry zvedli, dali i gól. Bohužel jsme nedohráli standardní situaci a vlastní nekoncentrovaností dostali soupeře opět do hry,“ litoval domácí trenér, který o přestávce zvýšil v kabině hlas. „Nespokojenost byla o přestávce vyjádřená.“

Spokojený byl po duelu hostující kouč Pavel Tobiáš. Ten po příchodu do Českých Budějovic s posledním celkem tabulky i ve třetím utkání remizoval. „Hráli jsme dva těžké zápasy venku. Zvládli jsme je na úrovni a ukázali, že nás každý odepisoval brzo. Naprosto jsme změnili způsob hry, obměnili sestavu na šesti místech. Mužstvo máme dobré, jen se potřebujeme chytit výsledkově. Když uděláme dvakrát po sobě tři body, budeme v tabulce někde jinde. Čekají nás soupeři, se kterými potřebujeme vyhrát.“

Reklama

Související témata: