Hlavní obsah

Bohemians - Liberec 2:0Bohemians doma šokovali Liberec, vyhráli 2:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Zoubek 1 : 0
75. Kincl 2 : 0

PRAHA

Šok zažili liberečtí fotbalisté na půdě Bohemians Praha, když podlehli předposlednímu celku tabulky 0:2. Tři body si Bohemians za svůj dobrý výkon, především ve druhém poločase, zasloužili a poskočili na jedenáctou příčku. „Jsem absolutně spokojen. Je to pro nás důležité a motivační vítězství, musím ale uznat, že jsme měli i štístko,“ nechal se slyšet kouč domácích Luboš Urban.

Článek

Fotbalisté Liberce v sedmém ligovém kole zavítali na půdu pražských Bohemians a pod žižkovskou věží začali aktivněji. Do vedení mohli jít Severočeši po necelých dvaceti minutách, ale střelu Keriče dokázal gólman Winter vyrazit na roh. „Oproti minulému utkání jsme se herně zvedli, bohužel byla naše hra jen po vápno soupeře,“ posteskl si po utkání kouč hostů Ladislav Škorpil.

O dvě minuty později se potvrdilo známé nedáš - dostaneš. Do listiny střelců se zapsal domácí kapitán Zoubek, na jehož střelu z pětadvaceti metrů do šibenice brankář Hauzr nemohl dosáhnout. Vstřelená branka vlila domácím do žil sebevědomí. „Naší hře pomohl gól, pak jsme míč dali na zem a hra se vyrovnala,“ poznamenal Urban.

Liberec měl potíže v obraně

Aktivita vydržela Pražanům i po poločase. V 50. minutě přihrával v pokutovém území Kincl Jeslínkovi, ale dvacetiletý záložník Bohemians ve slibné příležitosti vůbec netrefil branku. „Druhou půli jsme začali s pocitem, že stokrát nic umořilo osla,“ glosoval Škorpil. O dvě minuty později přenechal ve vápně míč Jeslínek Kinclovi, ale jeho tečovanou střelu Hauzr lapil. „V obraně jsme měli velké potíže, tudíž se musel svým způsobem prezentovat Hauzr,“ zkritizoval defenzivu Liberce Škorpil.

Vyrovnání mohlo přijít v 64. minutě, to by však Kerič musel tvrdou střelou propálit Wintra. Další šanci zahodil chorvatský útočník v 70. minutě, ale jeho lob přeletěl jak Wintra tak domácí branku. Do zaslouženého vedení o dvě branky poslal hlavou domácí v 75. minutě Macháček našel centrem Kincla a i díky jeho brance porazili patnáctí Bohemians třetí Liberec 2:0, čímž si zajistili postup o čtyři příčky výše.

Bohemians Praha - Slovan Liberec 2:0 (1:0)
Branky: 21. Zoubek, 75. Kincl. Rozhodčí: Adámek - Kordula, Večeřa. ŽK: Zbončák, Demeter, Macháček, Vošahlík - Janů. Diváci: 1600.
Bohemians: Winter - Macháček, Turtenwald, Kropík, Grznár - Jeslínek (74. Vošahlík), Demeter, Zoubek Dobeš, Zbončák (59. Galbavý) - Kincl (84. Ibe). Trenér: Urban.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Janů - Kerič, Bílek, Dočkal, Papoušek (62. Dittrich) - Nezmar (77. Smetana), Blažek (62. Frejlach). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: