Hlavní obsah

Jablonec - Žižkov 2:0V Jablonci rozhodla už první půlhodina

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hesek 1 : 0
25. Lafata 2 : 0

Střelecká pohotovost v první půlhodině vynesla fotbalistům Jablonce v 7.kole nejvyšší soutěže proti Žižkovu tři body. „Jsem rád, že jsme přerušili sérii čtyř zápasů bez vítězství. Výsledek se zrodil po bojovném a solidním výkonu,“ konstatoval jablonecký trenér František Komňacký.

Článek

Hned ve 2. min. utekl po levé straně domácí Hamouz, ale na jeho přihrávku do pokutového území nikdo ze spoluhráčů nedosáhl. O chvíli později střílel Michálek z dobré pozice vedle. A po Lafatově akci Žofčák poslal míč do rukou A. Hrušky.

Vzápětí se povedl gólový oblouček Hesekovi, který elegantně přehodil vyběhnuvšího žižkovského brankáře a Jablonec vedl. Ve 26. min. hostující Koukal vybídl k zakončení Švancaru, jehož technickou střelu ale Špit kryl. Z protiútoku předvedli domácí ukázkovou souhru, na jejímž konci byl s přehledem skórující Lafata - 2:0. A brzy nato mohl zvýšit Valenta, jehož ránu z dálky vyrazil A. Hruška na roh.

„Oba góly jsme dostali po laciných chybách, což ovlivnilo průběh i výsledek,“ poznamenal Josef Csaplár, trenér Žižkova.

Hosté nastoupili do druhé půle se dvěma změnami. Ofenzivu měl rozhýbat Stracený a do stoperské dvojice přišel L. Hruška. Vozábal střílel z trestného kopu nad břevno. Žižkovští se snažili o souvislejší kombinaci, ale k zakončení se prakticky nedostali. Až v 67. min. Naumov přehodil Špita a vracející se Homola odvrátil balón směřující do prázdné svatyně z brankové čáry. „Kontaktní gól by nás asi vrátil do hry, ale tentokrát jsme měli i smůlu, takže si soupeř vítězství pohlídal,“ dodal Csaplár.

Baumit Jablonec - FK Viktorie Žižkov 2:0 (2:0)
Branky: 12. Hesek, 25. Lafata. Rozhodčí: Jech - Gallo, Tacina. ŽK: Homola, Loučka - Zengue. Diváci: 2890.
Jablonec: Špit - Loučka, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Valenta, Pavlík, Žofčák (46. Hloušek) - Hesek (75. Klapka), Lafata (90.+1) Kocourek. Trenér: Komňacký.
Žižkov: Hruška A. - Šťastný (78. Kučera), Labant (46. L. Hruška), Gabriel, Xavier - Vukadinovič (46. Stracený), Procházka, Vozábal, Koukal - Naumov, Švancara. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: