Hlavní obsah

Liberecký Hauzr: Ve vápně jsme byli zcela neškodní

Šokem skončil pro liberecké fotbalisty zápas sedmého kola ligy na půdě Bohemians. Předposlední celek tabulky si vyšlápl na třetího a uštědřil mu v Praze porážku 0:2. Domácí si tři body za svůj bojovný výkon zasloužili a zvlášť ve druhé půli byli Severočechům více než vyrovnaným soupeřem. „Nehráli jsme špatně, ale po prvním gólu jsme umřeli,“ řekl po utkání smutně gólman Slovanu Zbyněk Hauzr.

Článek

Sklesle odcházeli do kabin liberečtí hráči, které by před utkáním ani ve snu nenapadlo, že si z Prahy neodvezou ani bod. Liberecký gólman měl mnohem více práce než si představoval. „Nehráli jsme špatně, ale po první inkasované brance jsme umřeli,“ řekl brankář hostů Zbyněk Hauzr. Úvodní gól zaplul z kopačky domácího kapitána Davida Zoubka přímo do šibenice. „Proti tomu nešlo nic dělat, výborně to trefil,“ ocenil střelu Hauzr.

Liberec měl v první půli převahu, ale často ztroskotal na finální přihrávce. „Dobře jsme kombinovali a drželi míč, ale ve vápně soupeře jsme byli zcela neškodní,“ posteskl si gólman a pokračoval: „Domácí nás bojovností předčili.“ Hauzr měl hodně práce také proto, že hráči střížkovského celku často zahrávali standardní situace. „My hodně faulovali, z toho to vyplývalo. Navíc míče hodně plavaly, takže to bylo těžké,“ smutnil. Na otázku, s jakými balóny se hrálo, odpověděl: „Výborné adidasy, stejný jako máme my v Liberci...“

Opačné pocity prožíval domácí kapitán David Zoubek. Jeho výstavní branka z 21. minuty měla na domácí posilující vliv. „Už jak balón letěl, věděl jsem, že na to gólman nedosáhne,“ popsal svou střelu do horního rohu Hauzrovy branky Zoubek a doplnil, že se domácí po první brance hodně uklidnili. „Začali jsme si víc věřit a hrát po zemi. Navíc výborný výkon předvedli obránci. Je to pro nás cenné vítězství,“ radoval se Zoubek.

Pražský celek nebyl po třech ligových porážkách v řadě v ideální situaci, ale na hráče nikdo z vedení nebo realizačního týmu netlačil. „Věděli jsme, že Liberečtí nemají takovou formu, jak ukazují jejich výsledky,“ pochválil dobrou špiónskou práci trenérů Zoubek a nazval nedělní zápas nejvydařenějším v lize. „Herně to bylo nejlepší. Proti Kladnu to ještě nebylo tak přesvědčivé, navíc jsme v závěru dostali branku. Doufám, že toto vítězství nebude ojedinělé a že brzy přidáme další,“ plánoval Zoubek.

Reklama

Související témata: