Hlavní obsah

Ostrava se stále hledá, i když po třech prohrách konečně vyhrála

OSTRAVA

Prořídlé ostravské Bazaly, na které přišla jedna z nejnižších návštěv za poslední roky, se po třech prohrách Baníku v řadě dočkaly v sedmém kole fotbalové ligy konečně vítězství. Houževnatý nováček z Příbrami přitom v konfrontaci s Baníkem herně nezklamal, jenže platí krutou daň za neproměňování šancí a chyby v obraně.

Článek

Baník konečně vyhrál a hned po utkání vyvrátil generální manažer Baníku Lička zvěsti, že by proti Příbrami hrál kouč Karel Večeřa o bytí či nebytí v klubu... „Absolutní nesmysl! Vedení klubu o něčem takovém ani neuvažovalo. Naším cílem pro letošní sezónu dál zůstává hrát nahoře a o evropské poháry,“ zdůraznil Lička.

Výhra,ale zase po velké dřině

Baník ani v neděli na zmoklém trávníku nepředváděl fotbal, na který byli fanoušci zvyklí. Hře především chyběla větší rychlost, finální přihrávka a zakončení. „Hodně jsme se nadřeli. Fotbalově máme co dohánět, v útočné fázi máme mezery. Proti Příbrami to bylo ale o třech bodech, které jsme potřebovali konečně získat. To se povedlo,“ přiznal Robert Zeher.

„V posledních zápasech to byla otázka psychiky. Nepadalo nám to tam, byli jsme pod tlakem. Moc jsme chtěli střílet branky, ale nedařilo se. Až proti Příbrami jsme střelecké prokletí zlomili, snad to je obrat k lepšímu,“ dodal útočník. „Hráčům patří dík za bojovnost. Až čas ukáže, jestli tohle bylo skutečně zlomové utkání a půjdeme herně i v tabulce nahoru,“ přál si trenér Baníku Karel Večeřa s tím, že pořád je co zlepšovat.

Borek litoval zmařené šance

Hned v úvodu druhé půle mohl hodně zamotat vývoj zápasu příbramský útočník Tomáš Borek, ale zblízka netrefil odkrytou branku. „Beru to na sebe, klukům jsem prohrál zápas a mužstvu sebral tři body. Kdybych šanci proměnil, určitě bychom neprohráli a body, pro který jsem si na Bazaly jeli, bychom získali. Smůla že jsem příležitost zahodil. Mít takových sto, dám jse všechny. A na Bazalech na just ne! Nic jsem přitom nepodcenil. Chtěl jsme dát míč do protisměru brankáři, ale přestřelil jsem, neumím si to vysvětlit,“ litoval mladý útočník.

„Jsme zklamaní, Baník nás moc nepřehrával. V postatě rozhodla jedna šance, kterou jme nedali a pak brzy sami inkasovali. V Ostravě jsem měl zvláštní motivaci, v první půli jsem hrál dobře, ve druhé už to bylo horší,“ liboval si hostující záložník Petr Tomašák, který v Příbrami hostuje právě z Baníku.

„Nehrajeme špatně, ale nedáváme góly a děláme chyby v každém zápase, které draze platíme. Co se s tím dá dělat? Dřít jako dosud. Většina hráčů si zvyká na ligové tempo, které před tím nezažila. Naším cílem je čtrnácté místo po třicátém kole. Věřím, že to zvládneme,“ glosoval zápas i postavení svého týmu v tabulce kouč Příbrami Massimo Morales.

Reklama

Související témata: