Hlavní obsah

Navrátilec Lafata: Pohled na tabulku je příjemný, ale na euforii je brzy

Josef PešoutPrávo

Útočníci Severočechů Andrej Hesek a David Lafata obstarali střelecký účet nedělního zápasu fotbalistů Jablonce s Viktorií Žižkov. Pohlednými brankami potěšili diváky a zařídili vítězství domácího týmu, který po čtyřech zápasech opět v lize naplno bodoval a drží se tak v horní polovině tabulky. "Pohled na tabulku je příjemný, ale na euforii je brzy," tvrdí ovšem navrátilec z vídeňské Austrie David Lafata.

Článek

„Do zápasu jsme šli s cílem být co nejvíc aktivní a agresivní a pokusit se přehrát soupeře. Prvních pětatřicet minut jsme hráli dobrý fotbal i pro tribuny. Byly tam šance. Od konce první půle se ale Žižkov chytil, docela nás potrápil a druhý poločas byl vyrovnaný,“ popisoval průběh utkání Hesek, který vstřelil vedoucí gól.

„Zvedl jsem hlavu a viděl jsem, že brankář je venku z branky a zůstal stát. Zkusil jsem ho přehodit a padlo to tam. Každý útočník má něco v zásobě a záleží na něm, kdy to vytáhne. Horší by bylo, kdyby mi ten lob nevyšel. To bych si asi vyslechl výčitky v kabině od hráčů i od trenéra,“ usmál se slovenský forvard.

Hesek by rád, že dostal šanci

Jablonec vyhrál po čtyřech zápasech. „Věděli jsme, že musíme zabrat. A ty tři body jsou podle mého zasloužené,“ mínil Hesek, který se po určité době objevil v základní sestavě. A odvděčil se za to tím nejlepším způsobem. „Jsem rád, že trenér mi dal opět šanci. Proti Žižkovu jsme chtěli hrát ofenzivně, proto jsme byli s Lafatou v útoku dva. Docela jsme si vyhověli. V Jablonci jsem zatím spokojen, i když musím stále bojovat o místo,“ povídal Hesek.

Lafata si potřeboval zvyknout

Stejně jako on, zaznamenal i David Lafata na podzim dva góly. V neděli upravil na konečných 2:0 a jistil tři body. „Měli jsme dobrý začátek. Situaci při prvním gólu Hesek krásně vyřešil. Byl nastartovaný  v běhu a zvolil efektní zakončení. Co se týče mého gólu, podařilo se mi obstřelil brankáře, takže v tom byl i kus štěstí,“ prohodil zkušený útočník, od něhož si po jeho návratu z Austrie Vídeň v Jablonci hodně slibovali.

„V prvních kolech jsem se rozehrával a nebylo to ideální. Přece jen jsem si potřeboval na českou ligu znovu zvyknout. Jsem rád za každou vstřelenou branku a hlavně, když sbíráme body. Pohled na tabulku je příjemný, ale po sedmém kole je na euforii brzy. Nesmíme podcenit středeční pohár v Uničově a věřím, že se dobře připravíme i na příští ligové utkání v Budějovicích,“ vykládal Lafata.

Reklama

Související témata: