Hlavní obsah

Olomouc - Brno 1:1Brno dál drží venkovní neporazitelnost, z Olomouce veze bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Večeřa 0 : 1
32. Hubník 1 : 1

OLOMOUC

Fotbalisté Brna ani ve čtvrtém utkání na hřišti soupeře neprohráli, ale z moravského derby v 7. ligovém kole na půdě Olomouce si vezou jen bod za remízu 1:1. Vše podstatné se v hanácké metropoli událo v první půli, kdy nejprve poslal hosty do vedení Karel Večeřa, ale po půlhodině hry srovnal domácí Michal Hubník. Brněnský kouč Petr Uličný tak v Olomouci, kde strávil velkou část trenérské kariéry, ani tentokrát nevyhrál.

Článek

Na domácích bylo od začátku vidět, jak moc chtějí odčinit porážky z Boleslavi a Kladna. Aktivní úvod přinesl ve 12. minutě povedený Janotkův centr, po kterém hlavičkoval těsně vedle Hubník. Ani Brno nechtělo zůstat pozadu a Střeštík vzápětí poslal ostrý pas do vápna, ale Došek na balon těsně nedosáhl.

Z další akce však už hosté udeřili; v 16. minutě po Polákově přihrávce přiťukl na hranici šestnáctky Besta Večeřovi a brněnský záložník sám před Drobiszem nezaváhal. Olomoucké inkasovaný gól vůbec nerozhodil, naopak ještě přidali na aktivitě a brzy mohli vyrovnat, kdyby Ordoš na malém vápně zasáhl zpětnou přihrávku Janotky.

Další z centrů agilního domácího záložníka, který dnes nastoupil k 50. ligovému utkání, už ale přinesl vyrovnání. Hudcovu hlavičku z 32. minuty ještě stihl před brankovou čárou odvrátit Čoupek, ovšem dorážející Hubník už nemohl minout. Sigma výrazně ožila a přetížená brněnská obrana jen s vypětím sil odolávala.

Deset minut před koncem se zaskvěl uzdravený gólman Lejsal, který vytáhl nad břevno dalekonosnou ránu Heidenreicha. Hanácký nápor nabíral na obrátkách, ale Janotku vychytal vybíhající Lejsal a Melinho střílel po chybě v hostující rozehrávce ukvapeně vedle. Hosté byli v hluboké defenzivě, přesto mohli ještě do pauzy znovu posunout misky vah na svoji stranu, kdyby Došek ve vyložené pozici protlačil balon přes houštinu domácích těl.

Brno zřejmě v kabině dostalo za úkol zahustit střed hřiště, a proto po přestávce výrazně ubylo šancí. Hosté se sice snažili kontrolovat míč, ale k větším šancím je domácí defenzivní val nepouštěl. Po hluché dvacetiminutovce znovu ožila Sigma. V 65. minutě vypadl Lejsalovi lehký Melinhův centr, ale nikdo z domácích nestihl zareagovat.

Brňané navzdory pohárovým ambicím překvapivě vsadili na bránění nerozhodného výsledku. Na pasivní hru mohli hosté doplatil čtvrt hodiny před koncem, kdy z dobrých třiceti metrů napřáhl střídající Kazár a nad Lejsalem zazvonila horní část břevna. To byla poslední nebezpečná akce, v závěru už převládla nervozita. Brňané protáhli čekaní na výhru v Olomouci na šest zápasů, ale vzhledem k průběhu utkání je pro něj bod ziskem.

Sigma Olomouc - 1. FC Brno 1:1 (1:1)
Branky: 32. Hubník - 16. Večeřa. Rozhodčí: Královec - Filípek, Wilczek. ŽK: Hořava - Střeštík. Diváci: 4054.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Komárek, Hudec, Heidenreich - Janotka, Melinho, Kaščák, Hořava - Hubník (72. Kazár), Ordoš (60. Doležal). Trenér: Psotka.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Živný (78. Kuncl), Čoupek - Mareček, Večeřa, Polách, Střeštík (72. Kalivoda) - Besta, Došek (86. Šural). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: