Hlavní obsah

Slávisté si v dohrávce pohráli se Zlínem, Sparta remizovala s Teplicemi

PRAHA

Fotbalisté Slavie si s chutí zastříleli v pondělní dohrávce 7. kola nejvyšší soutěže, když ve Zlíně vyhráli 3:0. Jednou se trefil Makedonec Toleski, dva góly vsítil Tijani Belaid a dotáhl se tak se šesti brankami na nejlepšího střelce soutěže, dalšího slávistu Necida. Zlín navíc dohrával v deseti, po druhé žluté byl vyloučen obránce Penner. Již v podvečer remizovali hráči Sparty doma s Teplicemi 0:0. Letenští mají na čele tabulky jednobodový náskok na druhou Slavii.

Článek

Slávisté na svého hostitele na zlínské Letné nebyli příliš milosrdní. Od začátku zápasu se hrálo podle scénáře sešívaných, což se projevilo již po pěti minutách hry, kdy se ve velkých šancích nejprve objevili Necid a po něm Tavares.

Z gólu se tak poprvé radovali slávisté až ve 26. minutě. Zlínská obrana nechala bez povšimnutí napřáhnout ke střele Belaida, jehož pokus skončil až za zády domácího gólmana Baránka. Na druhou branku svěřenci Karla Jarolíma čekali jen osm minut a znovu v tom měl prsty tuniský záložník. Tijani Belaid přetavil křižný centr v gól ranou z voleje a dotáhl se tak se šesti vsítěnými brankami na nejlepšího střelce soutěže svého spoluhráče Necida.

Pojistku v podobě třetího gólu přidal tři minuty před odchodem do šaten makedonský forvard Toleski, jenž byl na konci povedené kombinace slávistů, která vyšachovala všechny bránící zlínské fotbalisty ze hry.

Ve druhé půli hosté kontrolovali hru, což bylo chvílemi na úkor fotbalu, neboť příliš pohledných akcí k vidění nebylo. Přesto se za domácí uvedl nepříjemnou střelou z otočky forvard Šmahaj, slávisté dokonce rozvlnili síť soupeře počtvrté. Pro ofsajdové postavení Necida ovšem gól uznán nebyl. To už na hřišti chyběl po druhé žluté kartě vyloučený obránce Penner, jenž už tak nemohl vidět zapálenou světlici, která čtvrt hodiny před koncem dolétla z tábora fanoušků hostů před zlínskou branku.

Na Spartě k vidění kung-fu v podání Kladrubského 

Teplice nezačaly na Letné nijak ustrašeně, přesto to byli domácí, kteří se jako první dostali do velké příležitosti. V 10. minutě se jedovatou střelou zpoza vápna prezentoval sparťan Kisel, Belic v bráně Severočechů musel míč jen vyrazit před sebe. Slovenský gólman byl nucen vytáhnout další povedenou ránu domácích s koncem první dvacetiminutovky, kdy to z dálky zkoušel Kulič.

Poté se ovšem spád hry vytratil a oba týmy se tak odebraly do kabin za nerozhodného stavu. Začátek druhé části přinesl zajímavou situaci před Kozáčikovou brankou, kde v 50. minutě proletěl centr skrz vápno až ke Stožickému, jenž ve skluzu z těžké pozice trefil pravou sparťanskou tyč.

Emoce na letenském stadiónu vyvolala situace z 62. minuty, kdy povedeně ve vápně soupeře zakombinovala dvojice Kulič - Slepička, načež rukou zahrál teplický Matula. Rozhodčí se však k odpískání penalty neodhodlal a trochu tak kompenzoval situaci z první půle, kdy sparťanům odpustil faul Kladrubského ve stylu kung-fu na Juna ve vlastní šestnáctce.

Třiasedmdesátá minuta přinesla do té doby největší příležitost letenského celku. Svěřenci Vítězslava Lavičky se natlačili před šestnáctku Teplic, z čehož vyplynula  nastřelená tyč Belicovy branky. Tu měl na svědomí střídající Kušnír, jenž pálil zpoza šestnáctky. Sparťané se s bodem smířit nechtěli a bušili na vrata Severočechů i nadále. Ta však pro letenské hráče zůstala uzavřena až do posledního hvizdu.

Reklama

Související témata: