Hlavní obsah

Sparta - Teplice 0:0Proti Teplicím remíza, sparťan Kladrubský jako asijský bojovník

PRAHA

Nic nepomáhá, ani návrat k sestavě se dvěma útočníky nevedl v televizním epilogu k sedmému ligovému kolu tomu, aby Sparta začala dávat góly. Proti Teplicím sice vyrukoval po Slepičkově boku i dlouhán Došek, jenže ani to Pražanům nic platné nebylo. S defenzívou Severočechů si neporadili a podruhé doma jen remizovali. A to měli ještě štěstí, že za opravdu drsný Kladrubského zákrok na Juna nepískl sudí penaltu!

Článek

Faul to byl hrůzostrašný! Kladrubský svým zákrokem ve stylu asijských bojových umění někdejšího sparťana Juna doslova sestřelil. V šestnáctce ho totiž ve 24.minutě trefil nohou do obličeje s takovou razancí, že všichni pražští dentisté počítali, o kolik zubů asi Jun přišel.

„Naštěstí o žádný, ale až do přestávky jsem se z té rány vzpamatovával. A po ní vlastně také. Vůbec nic si nepamatuji,“ přiznával  Tomáš Jun, aniž by si slovem postěžoval na sudího. Ten totiž nechal opravdu drsný zákrok ve stylu kung-fu bez povšimnutí,  penaltu nenařídil, Kladrubskému ani žlutou kartu neukázal, takže Sparta nejkrizovější moment v prvních pětačtyřiceti minutách přežila.

Marné hledání léku na sterilitu

Komplikace si přitom způsobila naprosto zbytečně, neboť hned v úvodu si domácí připravili tolik šancí, že po dvaceti minutách mohlo být po zápase. Vždyť jen Kulič měl v rozpětí tří minut dvě vyložené, přičemž i Matušovičův průnik a Kiselova dalekonosná střela si o zúročení říkala.

Defenzivně poskládaný tým Severočechů ovšem úvodních dvacet minut ustál, snažení domácích naboural a pak už se spokojoval s tím,  že fotbal z Letné odkráčel ve spoustě nepřesností, zdlouhavých přihrávek a upadajícího tempa. I tak si ale domácí před přestávkou další dvě příležitosti vypracovali, jenže ani Došek, ani Matušovič recept na střeleckou sterilitu nenašli." Prohlížel jsem si naši střeleckou statistiku. Četnost pokusů je vysoká, účelnost však nulová," posteskl si letenský trenér Vítězslav Lavička.

Teplická tyč, sparťanské břevno

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Sparta si sice převahu vytvořila, ale v koncovce byla až k uzoufání neškodná, zatímco Teplicím stačil jediný výpad, aby letenskou obranu pořádně vystrašily. Stožický totiž po nenápadné akci trefil v 51. min. tyč! Domácí sice odpověděli po pětadvaceti minutách střelou střídajícího Kušníra do břevna, ale to bylo také všechno, nač se zmohli. Zákonitě se tak museli smířit s druhou domácí remízou a tudíž i další bodovou ztrátou.  "Proti dobře organizovanou obraně Teplic jsme se nedovedli prosadit. Hlavně v první půli nám chybělo větší tempo, po změně stran jsme sice přidali a soupeře pod tlak dostali, ale neproměňování šancí nás pořád trápí," possteskl si letenský trenér Lavička, zatímco jeho teplický kolega spokojenost neskrýval.

"Samozřejmě že bod ze Sparty je pro nás velmi cenný. Však jsem také celému mužstvu za bojovnost poděkoval. Za to, že k dobré defenzívě přidali hráči i rychlé výpady, ale zrovna tak," chválil teplický trenér Jiří Plíšek svůj tým.

Sparta - Teplice 0:0
Rozhodčí: Franěk. ŽK: Voříšek, Kladrubský, Slepička - Klein, 6957 diváků.
Sparta: Kozáčik - Kladrubský, Voříšek, Řepka, Had (79. Bondy) - Kulič, Kisel, Hušek, Matušovič - Došek (67. Kušnír), Slepička.
Teplice: Belic - Vidlička, Klein, Matula, Rosa - Doležal, Ljevakovič, Sabou, Stožický (71. Štohanzl) - Jun (65. Smejkal), Mareš (82. Vachoušek).

Reklama