Hlavní obsah

Zvláštní vidět své tělo, jak se skládá k zemi, divil se otřesený Jun

Zdeněk PavlisSport.cz

Ani režiséři amerických akčních filmů by se za tu scénu stydět nemuseli. Možná, že by dokonce některého z mistrů asijských bojových umění museli pro Hollywood angažovat, aby předvedl to, co hravě svedl letenský záložník Jiří Kladrubský na fotbalovém trávníku. Takový švih nohou ve stylu kung-fu, jakým skosil teplického Juna, se totiž hned tak nevidí!

Článek

Drsná scéna. Teplický útočník Tomáš Jun dostal od sparťanského záložníka Jiřího Kladrubského přímý zásah. Nohou a ještě k tomu do obličeje!

„Zvláštní pocit, když člověk vidí své tělo, jak se bezvládně skládá k zemi,“ divil se Jun, co s ním Kladrubského rána udělala. Zápas na Letné už dávno skončil a on si teprve z opakovaných záběrů na televizní obrazovce dával dohromady obrázek, co se v inkriminované čtyřiadvacáté minutě minutě hrůzy vlastně stalo.

„Chystal jsem se na Řepku, ale dál už nevím vůbec nic. Až v kabině mně spoluhráči popisovali, že mě Kladrubský trefil do obličeje a že se měla pískat penalta. Ale já si nic napamatuji,“ soukal ze sebe, ještě celý otřesený a i trochu vyděšený.

Kladrubský: Juna jsem vůbec neviděl

„Nebyl v tom úmysl, nejdříve jsem trefil míč. A Juna jsem vůbec neviděl, on mně naběhl do nohy,“ zapřísahal se sparťanský mistr bojových umění Jiří Kladrubský a Junovi se omlouval.

„Možná má svědomí skutečně čisté. Ale tu nohu asi tak vysoko mít neměl,“ přece jen trochu vyčítavě pravil Jun, když se podíval na televizní záznam inkriminované scény.

Penalta se nepískala, rozhodčí Franěk Kladrubskému ani žlutou kartu neukázal, Jun se po ošetření vrátil na trávník. A dokonce i do druhé půle ještě nastoupil. „Probral jsem se až tři minuty před přestávkou a jen jsem se divil, jak rychle první poločas utekl. O půli do mě všichni hučeli, abych se nechal vystřídat, ale o tom jsem nechtěl ani slyšet. Vždyť na zápas se Spartou jsem se těšil půl roku,“ přiznával teplický útočník, jenž trávník opustil až po hodině hry.

Pořádně otřesený, i když „jen“ s roztrženým rtem. „Doktor mě sice prohlédl, ale přesto pojedu raději na vyšetření do nemocnice. Nechci nic podcenit, protože přece jen šlo o úraz hlavy,“ vykládal Tomáš Jun do telefonu mamince i tchyni, které celé ustrašené hned po bezgólovém duelu volaly, jak na tom je a jak se cítí.

Reklama

Související témata: