Hlavní obsah

Zlín - Slavia 0:3Slavii stačil k jasnému vítězství ve Zlíně jen poločas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Belaid 0 : 1
35. Belaid 0 : 2
43. Toleski 0 : 3

ZLÍN

Fotbalisté Slavie Praha zvítězili v dohrávce sedmého kola první ligy ve Zlíně nad domácí Tescomou 3:0 a vrátili se na druhé místo v tabulce. O výsledku rozhodl už úvodní poločas, v kterém Slavia snadno získala tříbrankový náskok, dvakrát se trefil Belaid. Po změně stran už Pražané jen kontrolovali hru. I když hrál Zlín posledních dvacet minut bez vyloučeného obránce Pennera, hosté už další branku nepřidali.

Článek

Slavia se v pondělí představila až na jednu výjimku ve stejné sestavě jako v minulém týdnu v Poháru UEFA proti rumunskému celku Vaslui. Trenér Karel Jarolím pouze středopolaře Černého nahradil útočníkem Toleským. Zlínský kouč Josef Mazura dostal v minulém týdnu od vedení klubu podmínku, že se musí nejen zlepšit hra, ale i výsledky. Opak byl ale pravdou.

Slavia hned od úvodních minut soupeře školila v lehkosti a jednoduchosti akcí, kombinační hrou se dostávala snadno do šancí. Domácí fotbalisté často jen s vypětím sil odolávali tlaku soupeře. Přitom Mazura vsadil na defenzivní pojetí hry, na hrotu útoku zůstal pouze Žůrek. Ale ani zabezpečená obrana na soupeře nestačila.

Po zastřelování udeřil poprvé Belaid, jenž dostal od zlínských zadáků hodně prostoru. Přesnou střelou levačkou do horního růžku nedal brankáři Baránkovi nejmenší šanci.

Belaid přidal druhý gól povedeným volejem

Po inkasované brance se Zlín na chvíli vzmohl k odporu. V 33. minutě Vyskočilovu střelu srazili zadáci Slavie a z následného rohového kopu se dostal míč ke zcela volnému Zbožínkovi, který z deseti metrů pouze trefil brankáře Vaniaka. Více už Slavia soupeři nedovolila.

V 35. minutě Švento nacentroval z levé strany míč přesně na Belaida, který prokázal svou dokonalou kopací techniku a střelou z voleje přidal druhý gól. Po něm ztratili domácí fotbalisté už i poslední zbytky sebevědomí, na jejich výkonu byl patrný až přílišný respekt ze soupeře. Slavia diktovala tempo a její převahu vyjádřil dvě minuty před přestávkou Toleski třetím gólem.

Pod dojmem vysokého náskoku Slavia po změně výrazně polevila. Stáhla se na vlastní polovinu, kontrolovala hru a povolila získat Zlínu územní převahu. Ta ale do šancí přes pozorné zadáky soupeře nevedla, Vaniaka protáhl pouze v 67. minutě Šmahaj střelou k tyči.

Na rozdíl od zajímavého prvního poločasu už hra ztratila tempo. Slavia hrála na krásu a ani v početní převaze po Pennerově vyloučení příliš netoužila po vstřelení dalších gólů.

FC Tescoma Zlín - SK Slavia Praha 0:3 (0:3)
Branky: 26. a 35. Belaid, 43. Toleski. Rozhodčí: Kocián - Hojsík, Jiřík. ŽK: Penner, Malár, Kroča - Krajčík, Brabec. ČK: 69. Penner. Diváci: 4506.
Zlín: Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Penner - Malcharek (58. McQuilkin), Šmahaj, Zúbek, Vyskočil (74. Malý), Malár - Žůrek (58. Bača). Trenér: Mazura.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, M. Jarolím (76. Šmicer), Tavares (64. Volešák), Švento - Necid, Toleski (73. Ivana). Trenér: K. Jarolím.

Reklama