Hlavní obsah

Je to fantazie, jásal střelec Belaid

ZLÍN

Aplaudovala mu nejen početná skupina slávistických fandů, ale i převážná většina zlínských diváků. Tijani Belaid rozhodl už do poločasu dvěma parádními trefami o hladkém pondělním vítězství Pražanů na hřišti valašského týmu.

Článek

„Je to fantazie, jak mně i celému mužstvu zápas vyšel. Domácí skoro půlhodinu kousali, ale pak jsme slepenými góly během několika minut jejich odpor zlomili. Hodně mě motivovala ztráta Sparty s Teplicemi. Je skvělé, že se nám na ni podařilo dotáhnout na bod. Blížící se derby bude mít o to větší náboj,“ těšil se Belaid.

Slávistický stoper Marek Suchý naopak tvrdil, že o výsledku sparťanů před duelem ve Zlíně nevěděl. „Až po našem střetnutí jsem zjistil, že s Teplicemi jen remizovali. O to je moje radost větší,“ zářil mladý obránce. Suchý si pochvaloval zejména vydařenou první půli. „Zatímco v zápase Poháru UEFA s rumunským Vasluiem jsme si vytvořili nebývalé množství šancí a žádnou neproměnili, tentokrát nám paradoxně spadlo do branky skoro všechno. Trefy Belaida a Toleského byly ukázkové,“ pochválil spoluhráče.

Také kouč Karel Jarolím přiznal, že by jednu ze zlínských branek vyměnil za gól v Poháru UEFA. „Právě o gólech fotbal je a ve Zlíně jsme je stříleli my. Myslel jsem si ale, že po přestávce ještě nějaký přidáme. Zvlášť když soupeř dohrával jen v deseti,“ nehledal Jarolím na výkonu svého celku pouze pozitiva.

Hodně těžko se utkání hodnotilo jeho zlínskému protějšku Josefu Mazurovi. „Beru v potaz vysokou kvalitu soupeře, ale i tak musím konstatovat, že jsme podali mizerný výkon. Snad nejhorší od mého letního příchodu. Vsadil jsem na zkušené borce, avšak někteří zahráli pod svoje možnosti,“ narážel především na obránce Pennera a záložníka Malára, jimž se na levé straně vůbec nevedlo.

Reklama

Související témata: