Hlavní obsah

Franěk měl nařídit dvě penalty, za výkon na Letné si odpočine

PRAHA

Rozhodčí Pavel Franěk pondělní ligový duel mezi fotbalisty Sparty a Teplic nezvládl a za svůj výkon podle všeho bude fotbal nějaký čas sledovat jen z tribuny, protože mu bude omezena delegace. Vyplývá to ze slov šéfa komise rozhodčích Luďka Macely. Svazový funkcionář označil výkon rozhodčího jako velmi špatný; na každé straně mohl podle něj nařídit po jedné penaltě a přidal i další sérii nepřesných výroků.

Článek

Sparťané nemohou po pondělní dohrávce přijít Fraňkovi na jméno. Pohled do statistik jim dává trochu za pravdu, vždyť jejich ligový zápas rozhodoval už poosmé, přičemž Sparta vyhrála jen jednou. Byl například u loňských debaklů v Brně (2:4), Liberci (3:4) a také řídil například loni na jaře domácí duel s Jabloncem (0:3).

V pondělí ale rozděloval chyby na obě strany, počínaje neodpískanými penaltami za zákrok Kladrubského na Juna i za ruku hostujícího Ljevakoviče. A to ještě následovala série dalších nepřehledných situací v šestnáctce, které mohly být posouzeny také striktněji. "Penalta na Juna byla jasná, ale také ruka Ljevakoviče nebyla rozhodně u těla a zde měl sudí postupovat stejně," řekl Macela, který prý svého podřízeného nepoznával.

Franěk hru pouští

Přehlédl například faul na Doška před trestným územím v druhém poločase, zatímco zanedlouho poté mylně odpískal ve stejném prostoru faul na Kuliče. Vrcholem pak byla v závěru utkání benevolence vůči Kleinovi, kterého po přerušení hry místo ošetřování mimo hřiště nechal pokračovat.

O Fraňkovi je dobře známo, že hru pouští více než řada jeho kolegů. "Jenže tady bylo všechno jinak, jako by to nebyl on. Rozdával karty, neměl utkání pod kontrolou, byl to jednoduše hodně špatný výkon. Podle mého je z formy, musíme si s ním promluvit," prohlásil Macela na adresu čtyřiatřicetiletého sudího z Rakovníka, pro nějž to bylo jubilejní čtyřicáté utkání v nejvyšší soutěži, kterou řídí od roku 2006.

O Fraňkových chybách bude jednat komise rozhodčích ve středu, kdy bude hodnotit uplynulá dvě ligová kola. Dojde také na projednání výkonu všech rozhodčích i delegátů v zápase Teplice - Ostrava, po jehož skončení svorně přehlédli útok Václava Svěrkoše na Antonína Rosu. Ostravský fotbalista se ze svého činu bude zpovídat před disciplinární komisí.

Reklama

Související témata: