Hlavní obsah

Vedení fotbalistů Zlína odvolalo trenéra Mazuru

ZLÍN

Na lavičce fotbalistů prvoligového Zlína skončil v úterý trenér Josef Mazura, kterého odvolalo na svém mimořádném zasedání vedení klubu. Důvodem byly neuspokojivé výsledky a způsob hry. U týmu skončil také asistent Petr Maléř. Vedením předposledního celku tabulky byli pověřeni dosavadní asistenti Ladislav Minář s Markem Kalivodou.

Článek

"Trenéru Mazurovi děkujeme za poctivou a profesionální trenérskou práci, ale stávající situace si vyžádala zásadní řešení. Čekala nás série tří náročných zápasů, ve kterých jsme požadovali viditelnou změnu, to se bohužel nepodařilo, proto jsme museli situaci řešit. S panem Mazurou jsme se korektně dohodli na ukončení spolupráce, která byla bohužel kratší, než jsme si všichni v klubu mysleli,“ řekl Sport.cz předseda představenstva Tescomy Zlín Ladislav Valášek, který věří, že trenérský tandem Minář - Kalivoda mužstvo oživí a zároveň doufá, že v Teplicích předvedou zlínští fotbalisté daleko lepší výkon, než tomu bylo doposud.

Mazuru by na lavičce mohl nahradit Stanislav Levý. „Vedeme konzultace o příchodu nového hlavního trenéra. Jsme v kontaktu s panem Stanislavem Levým a pokud se mu podaří dohodnout ukončení smluvního vztahu s Viktorií Plzeň, máme velký zájem na jeho příchodu do Zlína,“ přeje si Valášek a dodává, že o dalším jménu na uvolněný trenérský post zatím ve Zlíně neuvažují.

Ve Zlíně chtějí posílit trenérovu pozici v klubu

„Levého progresivní přístupy a metody práce, velké zkušenosti, zejména z působení v Německu, by byly velkým přínosem nejen pro ligové A-mužstvo, ale pro celý náš klub. Chtěli bychom s panem Levým navázat spolupráci i co se týče mládežnického fotbalu a posílit pozici trenéra v mužstvu," uzavřel Valášek, který se s Levým zná z plzeňské Viktorie a rád by v klubu nastolil podobný směr, jakým se ubírají pod vedením Josefa Csaplára ve Viktorii Žižkov.

"Pan Valášek mě v úterý dopoledne kontaktoval a ptal se mě, zda-li bych si dovedl představit práci na lavičce Zlína. Bližší jednání zatím neproběhla, teprve bychom si měli dát vědět co a jak," uvedl pro Sport.cz Levý. "Do konce října mně běží výpovědní lhůta v Plzni, nedokážu přesně říci, do kdy bude celá situace vyřešena," dodal.

Mazurovi se stala osudná pondělní domácí porážka od pražské Slavie 0:3. Již před tímto zápasem měl za úkol prokázat zlepšení nejen výkonnostní, ale i výsledkové. To se Zlínu nepodařilo a Mazura se musel poroučet. V letošním ligovém ročníku se stal dvaapadesátiletý kouč již třetím mužem, který musel trenérskou lavičku nedobrovolně opustit. Před ním skončil v Českých Budějovicích Jan Kmoch a na Žižkově Stanislav Griga.

Odvolaní trenéři v ligovém ročníku 2008/09:
KlubOdvolaný trenérNový trenérKolo/Počet bodů
Č. BudějoviceJan KmochPavel Tobiáš4/1
Viktoria ŽižkovStanislav GrigaJosef Csaplár5/3
ZlínJosef Mazura?7/5

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice