Hlavní obsah

Liga jako jatka: zpřelámaná žebra, otřes mozku, poraněný hrudník

PRAHA

Zlomená žebra a nos, otřes mozku, vážné poranění hrudníku, které si vyžádá rekonvalescenci až do konce podzimu, a v neposlední řadě kung-fu zákrok sparťana Kladrubského, jenž na moment uspal kopem do hlavy teplického Juna. Místo fotbalu nabídlo uplynulé sedmé kolo fotbalové ligy hotová jatka. V Kladně, jež má po středočeském derby doslova zdecimovaný kádr, by o tom mohli vyprávět.

Článek

Nejhůře je na tom kladenský obránce Pavel Bartoš, jehož ve vzduchu sestřelil kolenem mladoboleslavský Papadopulos. "Má pneumotorax, leží na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Mladé Boleslavi. Jde o vážné poranění, při kterém uniká vzduch do nitrohrudní dutiny. V současné době se nemůže hýbat, takže o jeho převozu do Kladna můžeme uvažovat až za několik dní. Snad v pátek," prozradil Bartošovu diagnózu kladenský klubový lékař Vladimír Lemon.

Zápas v Mladé Boleslavi odnesla kromě Bartoše i další čtveřice kladenských fotbalistů. Tři zranění jsou přitom vážná. Ondřej Szabo má zlomené desáté žebro, takže si minimálně šest týdnů nezahraje, na neurologické vyšetření byl odvezen stoper Gross, jemuž způsobil otřes mozku a zlomeninu nosu již v šesté minutě rovněž Papadopulos.

"Nebyl v tom úmysl, oběma hráčům jsme se hned po utkání omluvil," kál se Papadopulos. Kladenskému trenérovi Martinu Hřídelovi bylo ovšem i po této omluvě hořko. "Přišli jsme o tři hráče základní sestavy, takže je to pro nás hodně velká a citelná ztráta," bědoval kouč.

Jatka v podání ligových fotbalistů:
Následky v kádru Kladna:V Mladé Boleslavi tři zranění
Kladrubský vs. Jun:Kop ve stylu kung-fu
Přehmaty sudího:Franěk měl na Letné odpískat dvě penalty

Zákroky pro otrlé nabídl i pondělní televizní epilog k sedmému kolu na pražské Letné. Teplický Jun se tak moc těšil, až bude moci znovu vyběhnout na trávník Sparty, kde strávil nejlepší část dosavadní kariéry, až si z utkání nakonec moc nepamatoval. Důvodem byl kop do hlavy ve stylu kung-fu, kterým ho ve čtyřiadvacáté minutě sundal k zemi letenský záložník Kladrubský.

„Probral jsem se až tři minuty před přestávkou a jen jsem se divil, jak rychle první poločas utekl. O půli do mě všichni hučeli, abych se nechal vystřídat, ale o tom jsem nechtěl ani slyšet. Vždyť na zápas se Spartou jsem se těšil půl roku. Chystal jsem se na Řepku, ale dál už nevím vůbec nic. Až v kabině mně spoluhráči popisovali, že mě Kladrubský trefil do obličeje a že se měla pískat penalta. Ale já si nic nepamatuji,“ přioznával po bezbrankové remíze Tomáš Jun, jenž hned po utkání odjel na vyšetření do nemocnice. "Šlo přece jen o úraz hlavy, takže jsem nechtěl nic riskovat," vysvětloval, když odborná lékařská diagnóza potvrdila, že je v pořádku.

Přehmaty sudího Fraňka

Kladrubského střet s Junem nebyl jedinou situací, při níž se na Letné měla a nekopala penalta. Ve druhé půli odpustil sudí Franěk pokutový kop Teplicím, když ve vápně Severočechů nepostřehl ruku záložníka Ljevakoviče. I to se podepsalo na velmi nízkém hodnocení delegáta, který arbitrovi po zápasu udělil podprůměrnou pětku.

"Penalta na Juna byla jasná, ale také ruka Ljevakoviče nebyla rozhodně u těla, takže sudí měl postupovat stejně. Jako by to nebyl on. Rozdával karty, neměl utkání pod kontrolou, byl to jednoduše hodně špatný výkon. Podle mého je z formy, musíme si s ním promluvit,“ řekl ČTK na adresu čtyřiatřicetiletého arbitra šéf komise rozhodčích Luděk Macela, jenž naznačil, že bude sudímu na čas omezena delegace.

Reklama