Hlavní obsah

Macela se naštval: Franěk si tři zápasy nezapíská

Fotbalovému arbitrovi Pavlu Fraňkovi byla omezena delegace na tři ligové zápasy. Osudným se mu stalo utkání uplynulého sedmého kola, v němž při duelu Sparty s Teplicemi vršil chybu na chybu. Šéf komise rozhodčích Luděk Macela měl jeho úletů dost, takže mu vyměřil stop na tři ligová kola.

Článek

Sporných momentů bylo v pondělním zápase na Spartě hned několik. Nejvyhrocenější situace se na Letné odehrála ve čtyřiadvacáté minutě, kdy Kladrubský vysokou nohou doslova sestřelil teplického Juna, který musel být nakonec hospitalizován v nemocnici. Franěk ovšem zůstal při posuzování přesně mířené trefy ve stylu kung-fu kopu ledově klidný. Nejenže neodopískal penaltu, ale Kladrubskému ani žlutou kartu neukázal.

Sporná byla i situace při údajné ruce Ljevakoviče. "Ani ze záznamu však nelze prokazatelně posoudit, zda šlo o ruku a tudíž zda měl Franěk penaltu pískat," glosoval pro Sport.cz další z vyhrocených momentů šéf komise rozghodčích Luděk Macela.

Franěk navíc v závěru utkání přehlédl evidentní faul na sparťana Doška, přičemž o chvíli později odpískal zákrok na Kuliče, jenž faulem nebyl. Delegát utkání udělil sudímu podprůměrné hodnocení pět.

Pavel Franěk píská první ligu od roku 2006, v letošním ročníku byl ještě s dvěma arbitry nejvytíženějším sudím, když v sedmi odehraných kolech rozhodoval šest utkání.

Reklama

Související témata: