Hlavní obsah

Bartošovo zranění je vážné - žebra má zlomená tři, dvě přitom nadvakrát!

KLADNO/MLADÁ BOLESLAV

Nejde jen o jedno zlomené žebro, ale hned o tři! A dvě z nich má kladenský fotbalista Pavel Bartoš přelomená nadvakrát. Důkladné středeční vyšetření v mladoboleslavské nemocnici odhalilo, že zranění je daleko vážnější, než avizovala původní lékařská zpráva vydaná po nedělním ligovém utkání. „Proto absolutně nepřichází v úvahu, aby byl koncem týdne převezen do kladenské nemocnice,“ potvrdil informaci Sport.cz mluvčí kladenského klubu Miroslav Bureš.

Článek

Už první lékařská zpráva byla dost děsivá. „Zlomené žebro a pneumotorax, což je vážné poranění, při kterém uniká vzduch do nitrohrudní dutiny,“ konstatoval lékař kladenských fotbalistů Vladimír Lemon a odhadoval, že koncem týdne bude možné převést vážně zraněného Pavla Bartoše z jednotky intenzivní péče v Mladé Boleslavi do kladenské nemocnice.

V nemocnici zůstane další týden

Středeční důkladné vyšetření v mladoboleslavské nemocnici však odhalilo, že kladenský hráč má zlomená žebra hned tři a z toho dvě nadvakrát.

„Minimálně šest dalších dnů musí zůstat v péči lékařů v Mladé Boleslavi. Transport absolutně nepřichází v úvahu,“ potvrdil pro Sport.cz mluvčí kladenského klubu Miroslav Bureš.

K vážnému zranění kladenského fotbalisty došlo v souboji s domácím hráčem u půlící čáry. Papadopulos zřejmě trefil Bartoše kolenem do žeber, nebo ho zranil poté, co se oba svalili k zemi a on na něho dopadl.

Macela: Od Papadopulose to nebyl úmysl!

„Viděl jsem celou situaci na videu už nejméně dvacetkrát. Šlo o nešťastné zranění, jež vyplynulo ze zápalu boje. Od Papadopulose to rozhodně úmysl nebyl,“ odmítl šéf komise rozhodčích Luděk Macela, že by snad sudí Mikel inkriminovaný zákrok přehlédl a nepotrestal.

„Čtu o jatkách odehrávajících se v naší lize, ale poslední utkání nijak nevybočila ze standardního rámce. Fotbal je kontaktním sportem, při němž ke zraněním prostě dochází,“ hájí své muže Macela.

Ani šéf fotbalového tribunálu Alexander Károlyi nevidí důvod, proč se inkriminovanou situací a vážným zraněním kladenského obránce zabývat. „Žádný podnět od hráče, klubu či delegáta jsme nedostali. A to nemluvím o tom, že celou situaci bezprostředně sledovalo šest placených zástupců svazu - rozhodčími počínaje a delegátem konče, od nichž rovněž žádný podnět nepřišel. My přece nebudeme suplovat jejich práci,“ pravil předseda disciplinární komise Alexander Károlyi.

Jatka to nejsou, apel však zazněl

I když Macela tvrdí, že mluvit o jatkách odehrávajících se na ligové scéně je hodně přehnané, poslední vážná zranění ho v klidu nenechala.

„Apeloval jsem na sudí, aby zpřísnili posuzování osobních soubojů. Společně s šéfem ligy Ivo Lubasem jsme navíc napsali dopis adresovaný všem klubům, v němž je žádáme, aby své hráče nabadály a vedly k větší vzájemné ohleduplnosti,“ přiznal pro Sport.cz Luděk Macela.

Reklama

Související témata: