Hlavní obsah

Teplický Jun musí po otřesu mozku ligu vypustit

PRAHA

Po Kladrubského trefě ve stylu kung-fu sice teplický útočník Tomáš Jun pondělní ligový zápas na Spartě dohrál, otřes mozku, jenž po úderu do hlavy utrpěl, mu však znemožní nastoupit v nedělním duelu proti Zlínu. O tom, že se na Letné za tento faul měla pískat penalta, je přesvědčen i sám mistr bojových umění Kladrubský. „Jirka mi v omluvné esemsce psal, že to byla jasná penalta,“ přiznal pro Sport.cz teplický forvard Jun.

Článek

„Ještě nikdy v kariéře jsem takový úder při hře neinkasoval, bylo to pro mě strašné. Na tu akci si vůbec nepamatuji,“ říká ještě tři dny po osudném střetu s letenským záložníkem Kladrubským Severočech Jun.

Běžela čtyřiadvacátá minuta, když se do šestnáctky Sparty snášel centr z pravé strany. K míči se před brankářem Kozáčikem dral Jun, když ho nešetrně sestřelil  Kladrubský. „Mám sice výpadek paměti, ale spoluhráči vykládali a i sám Jirka mi v omluvné esemsce napsal, že to měla být jasná penalta,“ poznamenal nejlepší ligový střelec ze sezóny 2004/05.

Dozvuky 7.kola, utkání Sparta - Teplice na Sport.cz
Liga jako jatkaZpřelámaná žebra, otřes mozku, poraněný hrudník
Kladrubský vs. Jun:Kop ve stylu kung-fu
Přehmaty sudího:Rozhodčí Franěk si tři zápasy nezapíská

Severočeský forvard musel zůstat přes noc v nemocnici na pozorování. „Radši si mě tam nechali, aby nedošlo k nějakému otoku. Když jsem utrpěl výpadek paměti, asi se nejednalo o lehký otřes mozku,“ vysvětloval Jun. „Už je to lepší, chvilkami mě ale ještě hlava pobolívá,“ dodal pětadvacetiletý útočník, jenž v letošním ročník první ligy odehrál doposud všech sedm zápasů, v nichž se třikrát radoval ze vstřelené branky.

„S vedením týmu jsem domluven, že teď budu mít do pátku klid. V pátek bych se rád dostal na odpolední trénink, kde bych zkusil lehčí výklus. Uvidím, co s hlavou udělají otřesy při běhu. Zdraví je samozřejmě na prvním místě, to si uvědomují všichni. Pokud celý týden nebudu trénovat a jen v sobotu bych absolvoval předzápasový trénink, potom je blbost, abych v neděli nastoupil k mistráku,“ uvědomuje si Jun.

Nad spekulacemi, zda na něm nezanechá tvrdý úder do hlavy nějaké psychické následky, Jun moc nepřemýšlí. „V nejbližší době to na mě možná menší následky zanechá a do nejtvrdších soubojů možná tak bezhlavě nepůjdu. Myslím si ale, že za čtrnáct dnů už o ničem vědět nebudu a všechno bude jako dřív,“ zakončil teplický střelec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články