Hlavní obsah

Svěrkoš si oddechl: Hlavně, že mohu hrát

Vyrovnaně, bez velkých emocí přijal ostravský útočník Václav Svěrkoš rozhodnutí disciplinární komise ČMFS, která ho na včerejším zasedání potrestala pokutou osmdesát tisíc korun. Jde o postih za napadení teplického obránce Rosy po utkání 6. kola Gambrinus ligy. „Už nikdy se nic takového nestane,“ zapřísahal se Svěrkoš při odjezdu ze Strahova.

Článek

Můžete popsat konflikt s teplickým obráncem Rosou po zápase 6. kola, za který jste byl disciplinární komisí ČMFS potrestán pokutou 80 tisíc korun?

V průběhu zápasu jsme se hecovali, pošťuchovali jsme se, šli jsme do sebe v soubojích důrazně. Po skončení zápasu při podávání rukou mezi nám proběhl slovní kontakt, padla nějaká sprostá slova. Chytil jsem Rosu za dres a chtěl ho přitáhnout k sobě. To byla chyba. Podle televizních záběru se zdálo, že jsem ho praštil. Ale nepraštil jsem ho, neudeřil jsem ho.

Je podle vás trest přiměřený?

Plně ho respektuji. Celá situace mě moc mrzí. Myslím, že se incident v médiích zbytečně nafoukl. Už se takového jednání nedopustím a budu se snažit plnit zpravodajství v novinách či televizi hlavně svými výkony. Nic takového se v budoucnu nebude opakovat.

Nebál jste se, že vás komise potrestá zákazem startu v jednom či více mistrovských zápasech?

Doufal jsem, že takový trest nedostanu. Nešlo o inzultaci ani napadení. Byla samozřejmě moje chyba, že jsem na Rosu sahal. Ale znovu opakuji, že jsem ho chytil za dres.

Proč vlastně k celé situaci došlo?

Jak už jsem zmínil, byl tam nějaký slovní konflikt. Navíc jsem byl rozmrzelý z naší prohry a našeho výkonu. Více to nechci rozebírat.

Ke střetu s Rosou došlo před více než deseti dny. Jste rád, že je jednání disciplinární komise za vámi, byť jste byl potrestán?

Atmosféra a celé probírání situace na mě nepůsobilo dobře. Na spoluhráče v Baníku rovněž. Těší mě, že je všemu konec a já se mohu soustředit jen na fotbal. A pochopitelně jsem rád, že mohu hrát.

Reklama