Hlavní obsah

Kladenští chtějí dostat Papadopulosovy zákroky před disciplinárku

Vedení fotbalistů Kladna se po opětovném prostudování záznamu z nedělního utkání 7. ligového kola v Mladé Boleslavi rozhodlo obrátit na disciplinární komisi svazu, aby prošetřila zákroky domácího útočníka Michala Papadopulose. V souboji s ním utrpěli zranění obránci Patrik Gross a Pavel Bartoš, který stále zůstává v nemocnici.

Článek

Zdravotní problémy si z utkání v Mladé Boleslavi odneslo hned pět hráčů. Zatímco záložník Tomáš Strnad a útočník Jaromír Šilhan by měli být v pořádku, zranění trojice Gross, Bartoš a Ondřej Szabo byla vážnější. Poslední jmenovaný utrpěl při kontaktu s mladoboleslavským Janem Rajnochem zlomeninu žebra, ale tento souboj kladenští k disciplinární komisi nepoženou.

Nelíbí se jim však Papadopulosovy zákroky. V úvodu duelu nejprve mladoboleslavský útočník zasáhl Grosse, který si přivodil zlomeninu nosu a otřes mozku, a v závěru první půle pak nechtěně poslal na marodku i Bartoše. Ten odnesl souboj vážným poraněním hrudníku a třemi zlomenými žebry.

Kluboví šéfové dostali k dispozici videozáznam z nedělního utkání a celou situací se znovu zabývali. "V obou případech je podle nás zjevné, že se jednalo o fauly, které nebyly potrestány. Proto se obrátíme na odbornou komisi, aby to posoudila," uvedl na kladenských webových stránkách ředitel klubu Eduard Novák.

Malá šance na úspěch

Kladenští ale zřejmě nemají příliš velkou šanci na úspěch. Disciplinárka se v podobných případech obvykle obrací na komisi rozhodčích, která se zákroky už ve středu zabývala a označila je za neúmyslné. "Je nám hrozně líto zranění kladenských fotbalistů, ale ani v jednom případě se nejednalo o úmysl, ale o běžné souboje vyplývající ze hry," prohlásil šéf komise rozhodčích Luděk Macela.

Bartošův stav je i nadále vážný, fotbalista v nejbližších dnech zůstane v mladoboleslavské nemocnici. Vyšetření ukázala, že vedle pneumotoraxu má také tři zlomená žebry, z toho dvě dvakrát. "Nejméně několik dalších dnů bude na sání," podotkl kladenský lékař Vladimír Lemon, že hráč bude nadále napojen na přístroje.

Pro Bartoše podzimní část ligy skončila, Szabo bude mimo hru nejméně pět až šest týdnů a Gross si podle klubového doktora odpočine asi čtrnáct dní.

Reklama

Související témata: