Hlavní obsah

Kdyby sudí gól neuznal, ukousl bych mu nos, smál se kouzelník Švancara

Zdeněk PavlisSport.cz

Minule si zahrál na Maradonu, v nedělním dopoledni pro změnu na Henryho. Anebo také na exsparťana Gluščeviče, jak se to vezme. Žižkovský Petr Švancara vzal prostě v nedělním dopoledni oba zmiňované exekutory trestných kopů přes kopírák a Středočechy dokonale vyškolil. „Byla to moje chytrost, jenže co je to platné, když nemáme ani body, ani prachy,“ litoval fotbalový koumák, že jeho mazaný gól Viktorce nepomohl.

Článek

Henry podobným způsobem vyškolil Petra Čecha krátce poté, co přišel do Chelsea, Gluščevič dal podobný gól, když hrála Sparta o Ligu mistrů ve Skopje. Nečekali na pokyn sudího, využili nekoncentrovanosti protivníka a poslali balón do sítě.

Švancara je pod žižkovským televizním vysílačem napodobil. Když totiž sudí Paták odpískal v duelu Viktorky s Mladou Boleslaví čtyři minuty po půli faul před šestnáctkou, na nic nečekal a zevlující obraně Středočechů poslal pozdrav. Mazaný a hlavně gólový.

„Byla to moje chytrost. Vždyť oni mně přímo vybídli, abych jim branku dal,“ chlubil se Švancara, jak koumácky nabídnutou příležitost využil.

Mladoboleslavští hráči s rukama v bok a tváří nastavenou příjemně pálícímu sluníčku čekali, až dá rozhodčí domácím pokyn, aby trestný kop zahráli. Jenže Švancara na nic nečekal...

Nebyl si jistý, zda sudí branku uzná

„Jejich gólman Miller si stavěl zeď, sám se přesouval k tyči a přitom mně házel míč, který se zastavil kousek ode mne. Přesně tam, odkud se mělo kopat. Nemusel jsem ani nikoho obstřelovat, protože stačilo zamířit do prázdné brány,“ popisoval žižkovský kouzelník svou trefu.

„Samozřejmě že jsem si vzpomněl na Gluščeviče, protože on byl první, kdo něco podobného soupeřovu brankáři vyvedl. A navíc v Lize mistrů, takže na to se zapomenout nedá,“ přiznal, že si trefu nemůže dát patentovat, protože o originál nešlo. „I tak to byla moje chytrost. To víte, elektrikáři bez maturity to občas secvakne,“ pochválil se.

V první chvíli si však vůbec nebyl jistý, zda sudí jeho překvapivou branku uzná. „Měl štěstí, že ukázal ke středovému kruhu. Jinak bych mu ukousl nos a on by mě musel vyloučit. Než jsem vystřelil, všechno jsem si totiž pohlídal - balón byl v klidu, rozhodčí se na mě díval, na jeho pokyn jsem čekat nemusel,“ vykládal Švancara a jen litoval, že jeho vyrovnávací gól nepřivodil v duelu s Mladou Boleslaví obrat.

„Šance jsme přitom měli. Hlavní ale je, že se divákům branka líbila a fotbal určitě také, i když my jsme zase bez bodů i bez peněz,“ litoval žižkovský fotbalový kouzelník.

Reklama

Související témata: