Hlavní obsah

Slavia vyhrála nad Olomoucí a je v čele ligy, Boleslav zdolala Žižkov

PRAHA

Minimálně do pondělní dohrávky 8. kola Gambrinus ligy se posunuli do čela tabulky fotbalisté Slavie. V neděli doma Pražané jasně porazili Olomouc 3:0. Budějovice si poradily s Jabloncem 2:1 a připsaly si první letošní vítězství. Bohemians prohráli v Příbrami 1:2, Teplice porazily Zlín 2:0 a stejným výsledkem skončil i zápas Brna s Kladnem.

Článek

Slavia se ujala v domácím prostředí vedení po jednadvaceti minutách hry, kdy se Tomáš Necid tváří v tvář brankáři Olomouce Drobiszovi nemýlil. Herní převahu přetavili sešívaní po změně stran v další dva góly.

Nejprve v 51. minutě vypálil zpoza velkého vápna Jaroslav Černý a jeho tečovaná střela skončila v olomoucké síti. O tři minuty později musel hostující gólman znovu lovit míč ze své svatyně po ráně Litteriho z bezprostřední blízkosti. Tři body posunuly Slavii minimálně do pondělní dohrávky do čela prvoligové tabulky.

Budějovice si připsaly první ligové vítězství

Fotbalisté Českých Budějovic na svém stadiónu přivítali Jablonec a proti Severočechům chtěli uhrát první výhru v letošním ligovém ročníku. V 11. minutě se po centru Benáta dostal k míči Hílek, ale z pěti metrů nedokázal zakončit. Branky se domácí fanoušci dočkali ve 34. minutě, když centr Šímy z přímého kopu zapadl až za záda gólmana Špita.

Deset minut po přestávce přidal druhý zásah Jihočechů Sedláček a v Budějovicích se začínalo pomalu slavit. V 76. minutě mohl třetí branku domácích přidat Svátek, ale místo balónu trefil hlavou gólmana Špita. Necelých deset minut před koncem se povedlo snížit Michálkovi, ale ze strany hostů to bylo vše a Budějovice si připsaly první ligové vítězství.

Brno si připsalo tři body proti Kladnu

V utkání Brna s Kladnem mohla první branka padnout již v sedmé minutě, ale Mareček po krásné akci Střeštíka nůžkami trefil pouze tyč. Na gól si tak diváci museli počkat až do 28. minuty, kdy se po obrovském závaru před kladenskou brankou prosadil Šural a vstřelil svou premiérovou ligovou branku. Šural měl prsty i ve druhém gólu, v závěru poločasu byl totiž faulován v pokutovém území a nařízenou penaltu bez problémů proměnil Střeštík.

Deset minut po přestávce měli obrovskou šanci Brňané, když se tři muži v červených dresech ocitli nehlídaní ve vápně Kladna, ale ani Šural a ani dorážející Střeštík nedokázali míč nasměrovat mezi tři tyče. Navíc k další dorážce se nedostal Polách.

O výhře Teplic rozhodl Klein

Teplice si proti Zlínu vypracovaly první brankovou příležitost ve 24. minutě, ale Matula v akrobatické pozici po centru Stožického netrefil branku. Po půl hodině hry se sám na brankáře Baránka řítil domácí Mareš, ale hostující gólman mu včasným vyběhnutím zmařil plány. V 57. minutě našel Verbíř hlavu Rosy, ale jeho pokus Baránek zneškodnil. O tři minuty později po přihrávce Mareše pálil do Baránka Vachoušek.

Diváci na Stínadlech se dočkali branky v 67. minutě, to si míč k přímému kopu postavil Klein a ranou z 30 metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Gólovou radost si teplický hráč zopakoval o dvě minuty později, když vyskočil nejvýše na Stožického centr a hlavou zvýšil na 2:0.

Bohemians nestačili na Příbram

Pro Příbram se domácí zápas proti Bohemians Praha nezačal vyvíjet dobře, protože hosté šli ve 25. minutě zásluhou Kincla, který po pravé straně obešel dva protihráče a nekompromisně zakončil, do vedení. O osm minut později už bylo vyrovnáno. Postaral se o to Huňa a jeho nenápadný lob, který přeletěl Wintera a zaplul za jeho záda. Dokonalý obrat v utkání dovršil v závěru prvního poločasu po centru Klesy Pleško.

Program 8.kola fotbalové ligy:
Plzeň - Baník Ostrava 1:3on-line
Neděle:
Č. Budějovice - Jablonec 2:1on-line
Branky: 34. Šíma, 55. Sedláček - 84. Michálek
Žižkov - Mladá Boleslav 1:2on-line
Branky: 49. Švancara - 17. T. Procházka (vlastní), 71. Pecka.
Teplice - Zlín 2:0on-line
Branky: 67. a 69. Klein
Příbram - Bohemians Praha 2:1on-line
Branky: 35. Huňa, 45. Pleško - 25. Kincl
Brno - Kladno 2:0on-line
Branky: 28. Šural, 45. Střeštík z pen.
Slavia - Sigma Olomouc 3:0on-line
Branky: 20. Necid, 51. Černý, 54. Litteri.
Pondělí:
Slovan Liberec - Sparta (29. 9., 17:15)on-line

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice