Hlavní obsah

Příbram - Bohemians 2:1Bitvu nováčků vyhrál důraznější

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kincl 0 : 1
33. Huňa 1 : 1
45. Pleško 2 : 1

PŘÍBRAM

Neúprosnou bitvu nováčků u Litavky vyhráli domácí, kteří šli důrazněji za třemi body. „Na zápas jsme se pečlivě připravovali. Začali jsme dobře, ale dostali gól. Podařilo se nám rychle zareagovat a utkání otočit. Tyhle body jsou pro nás velice cenné. Uspokojil mě šstnáctiuletý Fantiš, který hrál ligu ppoprvé,“ liboval si příbramský kouč Massimo Morales.

Článek

Domácí přehrávali v obraně nejistého soupeře až po šestnáctku, ale v její blízkosti jako by zapomněli, kam mají poslat míč. Když už si Huňa po přihrávce Pleška vzpomněl, zázračně zachránil Winter. Vzápětí však Kincl po přihrávce Zúbka vyškolil příbramské stopery, z pravé nohy si míč přehodil na levou a přesnou střelou nedal Krbečkovi šanci.

Po průniku Mišuna mohli domácí srovnat, ale před Huňou zachránil na brankové čáře Grznár. Dočkali se vzápětí. Borek našel Huňu a ten obloučkem přehodil zkamenělého Wintra. V závěru poločasu připravil Kincl šanci Dobešovi, ale pro toho byla branka příliš nízká. Na druhé straně se opřel do míče Tarczal, ale Winter kryl.

Vzápětí Huňa uvolnil Klesu a po jeho centru Pleškovi stačilo jen nastavit hlavu.

Příbramští ostřelovali branku hostí i po změně stran, ale dlouho se jim nedařilo trefit prostor mezi tyčemi. Hosté převzali iniciativu, ale jediným výsledkem byl likvidační zákrok Jablonského na Krbečka. Když se domácí vymanili z tlaku Klesa v šanci vysoko přestřelil, stejně si později vedl Huňa.

„Potakala se dvě mužstva ze spodku tabulky, což bylo znát. My jsme se připravovali na hru domácích po stranách a dlouhé míče a na to jsme dojeli. Bohužel děláme chyby a nedokážeme udržet koncentraci po celý poločas,“ litoval kouč hostí Luboš Urban.

FK Příbram - Bohemians Praha 2:1 (2:1)
Branky: 33. Huňa, 45. Pleško - 25. Kincl. Rozhodčí: Kocián - Wilczek, Dobrovolný. ŽK: M. Knakal, Borek - Jeslínek, Kropík, Kincl, Grznár.
Příbram: Krbeček (81. Michalík) - M. Knakal, Nohýnek, J. Štochl, Mišun - Klesa (90+3. Mácha), Borek, Tarczal, Pleško - Fantiš (88. De Oliveira), Huňa. Trenér: Morales.
Bohemians: Winter - Macháček, Turtenwald, Kropík, Grznár - Jeslínek, Demeter (80. Ibe), Zoubek, Dobeš (46. Fenyk), Zbončák (64. Jablonský) - Kincl. Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: