Hlavní obsah

Brno - Kladno 2:0Mladíček Šural zajistil Brnu vítězství nad Kladnem 2:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Šural 1 : 0
45. Střeštík (penalta) 2 : 0

BRNO

Teprve osmnáctiletý mladíček Josef Šural zajistil zajistil ve svém třetím startu v nejvyšší soutěži fotbalistům Brna vítězství nad Kladnem 2:0. Ve 28. minutě Šural zaznamenal svoji první ligovou branku a ještě před přestávkou si vykoledoval penaltu, z níž Střeštík přidal druhý gól.

Článek

Brňané nastoupili bez své stabilní útočné dvojice, vedle Tomáše Doška chyběl nečekaně i Aleš Besta. Trenér Petr Uličný kritickou situaci vyřešil zařazením osamoceného Šurala na hrot útoku. Navzdory tomuto handicupu se domácí prosazovali útočnou hrou a často se dostávali k zakončení. Ani Kladno ale nebylo kompletní, trenér Hřídel postrádal trojici zraněných hráčů Bartoš, Gross a Szabo a ve složení týmu musel hodně improvizovat.

Už v 8. minutě po úniku technicky vybaveného Střeštíka se dostal do šance Mareček, ale trefil pouze tyč. O šest minut později zahrozil Střeštík podruhé únikem z levé strany. Jeho chytrou přihrávku tečoval Šural, brankář Pavlík ale stačil šanci zlikvidovat.

Agilně hrající Brno se střelecky prosadilo ve 28. minutě. Po rohovém kopu se míč dostal k Šuralovi, jehož střela se odrazila od tyče za brankovou čáru. Kladno se sice snažilo po obdrženém gólu o útočnější pojetí, většina pokusů ale končila na domácích zadácích. V závěru poločasu srazil Dubský v trestném území pronikajícího Šurala a Střeštík bezpečně proměnil pokutový kop.

Po změně stran sice stačilo Kladno herně srovnat krok, ale do vyloženější střelecké příležitosti se nedostalo. Brňané si udržovali převahu, i když jejich kombinační hra působila až na malé výjimky značně neuceleně. V 57. minutě se mohl po akci Kalivody s Poláchem zapsat podruhé do listiny střelců Šural, jenž se ocitl zcela sám před brankářem Pavlíkem. Šance skórovat jej ale zaskočila natolik, že možnost prováhal a trefil pouze brankáře.

Pavlík se vyznamenal také v závěru zápasu, kdy prokázal bleskovou reakci a pohotově vyrazil přesnou střelu Polácha. I když Brňané měli až do závěru zápasu územní převahu, výsledek se už nezměnil.

1. FC Brno - SK Kladno 2:0 (2:0)
Branky: 28. Šural, 45. z pen. Střeštík. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Čecháček. ŽK: Mareček - Killar, Dubský, Pavlík. Diváci: 3450.
Brno: Lejsal - Kuncl, Švejnoha, Trousil, Čoupek - Kalivoda (65. Baláž), Večeřa, Polách, Mareček, Střeštík 90. Okleštěk) - Šural (77. Borák). Trenér: Uličný.
Kladno: Pavlík - Procházka, Beneš, Killar, Jurkič - Kabele (46. Šisler), Dubský (68. Holub), Strnad, Cigánek (84. Zeze) - Šilhan, Zoubele. Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články