Hlavní obsah

Slavia - Olomouc 3:0Slavisté roznesli Olomouc a vyhoupli se do čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Necid 1 : 0
51. Černý 2 : 0
54. Litteri 3 : 0

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie si v nedělní dohrávce 8. kola nejvyšší ligy doslova smlsli na olomoucké Sigmě, když ji zásluhou branek Necida, Černého a premiérové trefě Litteriho porazili 3:0. Sešívaní si s Hanáky pohrávali od začátku do konce a jen zásluhou brankáře Drobisze a špatné koncovky nebyl rozdíl ve skóre mnohem vyšší. Slavia se tak minimálně do pondělního duelu Liberec - Sparta usadila poprvé v letošní sezóně v čele soutěže.

Článek

„Jeli jsme sem s tím, že musíme hrát v defenzívě na 120%, bohužel se nám nedařilo hrát dostatečně agresivně. Prohrávali jsme souboje. Slavia nás hned v první příležitosti potrestala gólem. Ten třetí rozhodl o jasném vítězství domácího týmu,“ nehledal výmluvy po prohraném zápase kouč Olomouce Zdeněk Psotka.

Ještě než hlavní sudí Mikel utkání v Edenu odstartoval, zástupci slávistického vedení využili tuto příležitost k uctění nedožitých pětadevadesátin slavného bývalého slávisty Pepi Bicana. V samotném utkání začali sice domácí aktivněji, měli územního převahu, k ohrožení Drobiszovy branky to ovšem nevedlo.

V 11. minutě o sobě dal vědět letošní obávaný střelec sešívaných Belaid, s jeho volejem z pokutového území měl gólman Hanáků velkou práci. Domácí potom sevřeli svého soka pevně do kleští. Tvrdou ranou se prezentoval Krajčík a kdyby se Necidovi podařilo zužitkovat přihrávku Šventa na malém vápně, šla by Slavia zaslouženě do vedení.

Jarolíma potěšila předvedená hra

Ochozy slávistického stánku tak propukly nadšením až ve 21. minutě, kdy svou sedmou branku v sezóně vstřelil Tomáš Necid. Talentovaný útočník dostal povedený pas za obranu od aktivního Šventa a křižnou střelou nedal Drobiszovi šanci. O chvíli později mohlo být na domácí straně veseleji, Suchý ovšem zcela osamocen hlavičkoval na malém vápně jen do náruče olomouckého brankáře. Domácí do poločasu rozvlnili síť soupeře ještě jednou, pro Litterův údajný ofsajd ovšem gól uznán nebyl.

Lepší start do druhé půle si sešívaní představit nemohli. Vypracovaný tlak přinesl své ovoce v 51. minutě, kdy zpoza hostujícího vápna napřáhl střídající Jaroslav Černý a tečovanou střelou navýšil skóre na 2:0. Slávisté hráli jako z partesu a zaskočené Hanáky šokovali hned o tři minuty později, kdy Krajčík našel centrem na bližší tyči Litteri, jenž si svůj první start v základu okořenil premiérovou brankou v sešívaném dresu.

„Jsem spokojený s předvedenou hrou. Zápas jsme měli pod kontrolou. V průběhu celého utkání jsme si navíc dokázali vytvořit převahu. Vyšel nám vstup do druhého poločasu. Myslím, že už ona druhá branka znamenala, že utkání dokážeme dotáhnout k vítěznému konci,“ řekl po utkání kouč Slavie Karel Jarolím.

Pro Hanáky mohlo být daleko hůř v další fázi hry, to by ovšem nejprve Litteri a Brabec museli své vyložené příležitosti proměnit. Prvně jmenovaný neměl seřízenou mušku, kapitán domácích potom nezakončil precizně svůj pokus hlavou. „Jsem spokojený s tím, že se nám daří hrát to, co trénujeme. To znamená rychlý kombinační fotbal, na který soupeř nedokáže reagovat,“ těšilo Jarolíma.

SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 3:0 (1:0)
Branky: 21. Necid, 51. Černý, 54. Litteri . ŽK: Kaščák (Olo.). Rozhodčí: Mikel, Chytil, Slavík. Diváci: 9416.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Tavares, Jarolím (67. Volešák), Švento (46. Černý) - Necid, Litteri (77. Šmicer).
Olomouc: Drobisz - Škerle, Hudec, Komárek, Heidenreich - Kaščák, Melinho, Hořava (53. Rossi), Janotka (55. Kazár) - Hubník, Ordoš (80. Pospíšil).

Reklama

Související témata: