Hlavní obsah

Teplický fotbalista Klein: Vzal jsem to na sebe a vyšlo to

Teplický stoper Martin Klein v nedělním utkání proti Zlínu rozhodl zápas dvěma trefami v rozmezí tři minut během drůhého poločasu. Skóre otevřel nechytatelnou dělovkou z trestného kopu z dobrých pětatřiceti metrů. A pak se prosadil hlavičkou po centru Stožického. "Jsem rád, že moje góly rozhodly," řekl po zápase Klein.

Článek

Dvěma góly jste zařídil vítězství fotbalistů Teplic nad Zlínem. Jak jste viděl zápas?

V prvním poločase jsme nehráli moc dobře. Měli jsme málo pohybu a vyhraných soubojů. Nebyli jsme spokojení s vlastním výkonem, což jsme si o přestávce vyříkali. Druhou půli jsme se zvedli a jsem rád, že moje góly rozhodly.

Jak to, že jste šel kopat přímý kop?

Pro fanoušky je to asi novinka, ale kdysi jsem je zahrával. V Teplicích mě k tomu kluci ale v poslední době nepouštěli. Ale tentokrát jsem si míč vzal, protože jsem si na ten trestňák věřil. A vyšlo to.

Nehlásili se Michal Doležal nebo Vlastimil Stožický?

Na Doležala to bylo moc daleko a Stožický se k míči moc nehrnul. Další exekutor trestných kopů Vlasta Vidlička, který je zahrává z větší vzdálenosti, už nebyl na hřišti. Tak se naskytla šance pro mě.

Druhý gól, to už byla vaše klasika - hlavou po standardní situaci...

Stožický krásně zahrál balón na zadní tyč, kam jsem si naběhl. Byl tam z bránících hráčů jen Malcharek. Kroča se Zbožínkem stáli uprostřed branky nebo na přední tyči. Využil jsem toho, že mě obrana nechala volného a povedlo se mi skórovat.

Kdy jste dal naposledy dvě branky v jednom zápase?

V první lize ještě ne. A musel bych dlouho vzpomínat. Snad někdy v žácích nebo v dorostu.

Proti Zlínu jste teprve podruhé v sezóně zaznamenali víc než jednu branku v utkání. Je to signál ke zlepšení střelecké produktivity?

Po čtyřgólovém přídělu do sítě Českých Budějovic v úvodu ligy se nám pak střelecky nedařilo. Jsme ale rádi i za nejtěsnější vítězství nad Ostravou, bezbrankovou remízu na Spartě i vítězství nad Zlínem. Ale pořád ještě nejsme v úplně nejlepší formě a máme co zlepšovat. Hlavně potřebujeme, aby se prosazovali útočníci. Tomáš Jun proti Zlínu nehrál, ale věřím, že s jeho návratem do sestavy znovu stoupne údernost naší ofenzivy.

Po středeční pohárové dohrávce v Písku vás čeká další ligové kolo na Bohemians Praha...

V Písku to nebude snadné, protože celky z nižších soutěží se dokáží proti prvoligovým soupeřům vyhecovat. Jedeme tam s pokorou i jasným cílem postoupit. A na Bohemians se pokusíme bodovat. Musíme se domácím vyrovnat bojovností, na níž mají hru založenou.

Reklama

Související témata: