Hlavní obsah

Teplický kouč Plíšek: Klein vzal na sebe zodpovědnost

Fotbalisté Teplic porazili v nedělním ligovém utkání Zlín zásluhou branek Kleina 2:0 a poskočili na sedmou pozici. Radost z výsledku měl i trenér Teplic Jiří Plíšek, který byl rád, že jeho svěřenci výhrou potvrdili předešlé dva úspěšné duely proti Ostravě a na Spartě. "Tři body pro nás mají velkou hodnotu," nechal se po utkání slyšet Plíšek.

Článek

Jak hodnotíte vítězný zápas teplických fotbalistů se Zlínem?

Do utkání jsme šli s tím, že případným vítězstvím potvrdíme předešlé dva úspěšné výsledky proti Ostravě a na Spartě. Tři body mají pro nás velkou hodnotu. První poločas nebyl ale z naší strany vůbec dobrý. Chyběly nám pohyb a agresivita. Po přestávce se to zlepšilo a zásluhou útočné hry jsme se prosadili i střelecky.

Byla neúčast Tomáše Juna citelným oslabením?

Určitě, Tomáš se zotavuje z otřesu mozku, který utrpěl při zápase na Spartě. A proti Zlínu musel nuceně odpočívat. Nezbylo nám nic jiného, než si poradit bez něj.

A střelecky ho zastoupil dvěma góly stoper Martin Klein. Co na jeho adresu?

Zaslouží si pochvalu. Rozhodl zápas, když vzal na sebe zodpovědnost. Tak by to mělo být. Dokázal svoje schopnosti při střele z dálky a potvrdil i pověst hlavičkáře. Nádherně se trefil z trestného kopu a pak se prosadil i po další standardce.

Ve středu vás čeká pohárová dohrávka v Písku...

Nebude to snadné utkání, protože soupeři z nižších soutěží se většinou dokáží proti prvoligovým týmům správně vyhecovat. Pojedeme tam s maximální pokorou, ale i jednoznačným cílem postoupit.

Na čem chcete hlavně zapracovat?

Je hodně věcí, ve kterých se musíme zlepšit. Především v útočné fázi, abychom dokázali kombinovat a přecházet do rychlých protiútoků.

Kdy zapojíte do hry brankáře Daňka a záložníka Vaščáka?

Otázka kolem gólmana Daňka není zatím aktuální. Výborně nám chytá Belic, který ve třech minulých utkáních udržel čisté konto a je jedničkou. U Vaščáka budeme muset ještě malinko počkat, protože měl drobné zdravotní komplikace. A ještě není připraven na sto procent. Chceme s ním pracovat na celou sezónu a jeho čas určitě přijde.

Reklama

Související témata: