Hlavní obsah

Trenér zůstává, statisícové pokuty jsem ale napařil, přiznal šéf Plzně

Zdeněk PavlisSport.cz

Zatím si může plzeňský kouč Jaroslav Šilhavý oddechnout. Ale jen zatím! Prohru s Ostravou hlavou nezaplatil, sérii pěti předchozích nerozhodných výsledků a pokračující propad Viktorie v ligové tabulce také ne. „Statisícové pokuty jsme ale rozdali, byť pouze podmíněné,“ potvrdil pro Sport.cz generální ředitel západočeského klubu Adolf Šádek, že v plzeňské kabině bylo pořádně horko.

Článek

Porážkou s ostravským Baníkem fotbalová mizérie Plzně jen vyvrcholila. Už šňůra pěti nerozhodných výsledků v řadě - a předchozí remíza s Českými Budějovicemi zejména - naznačila, jak moc to v plzeňském soukolí skřípe.

„Nemáme tady dvacet nadprůměrných fotbalistů, abychom hráli fotbal jako Real Madrid, musíme sázet na fotbal, který bolí. Jenže proti Ostravě nebolel z našeho mančaftu nikoho, protože my si šli na plac zakopat,“ běsnil  plzeňský kapitán Pavel Horváth po lekci, kterou Západočeši dostali od Baníku.

Slova kapitána poslední kapkou

„Když něco takového pronese kapitán, je to hodně závažný důvod, abychom se situací zabývali,“ přiznal šéf plzeňského klubu Šádek, že Horváthova promluva byla poslední kapkou, která vyprovokovala generalitu Viktorie k činu.

„Trenér Šilhavý zůstává, ke změnám v realizačním týmu rovněž nedochází, ani žádnou podmínku, kolik musí v následujících kolech získat bodů, jsme mu nedali. Natož abychom mu položili nůž na krk s tím, že v příštím utkání ve Zlíně musí bezpodmínečně vyhrát,“ tvrdí plzeňský generální ředitel a šéf představenstva v jedné osobě, že Šilhavý žádné ultimatum nedostal.  „A po novém trenérovi se neohlížíme, s nikým skutečně nejednáme,“ ujišťoval.

Pokuty zatím jen podmíněné

Statisícové pokuty ale rozdal, to netajil. „Měl jsem se všemi hráči velice důrazné pohovory. A pokuty v řádech statisíců jsem jim napařil, byť zatím jen podmíněné. Netajím to,“ prozradil v rozhovoru pro Sport.cz.

Na přímý dotaz, kolik bodů musí mužstvo uhrát, aby smazalo pokutu mající podle kuloárních informací dosáhnout tří set tisíc, odpověděl ale Šádek vyhýbavě.

Šádek: Nejsme zaopatřovací ústav

„Odpustím jim je jen v případě, že se zásadně změní přístup všech hráčů. Nejsme zaopatřovací ústav, takže musí podávat plně profesionální výkony a přidat i něco navíc. Hlavně srdce a ochotu vydat se do dna. Neexistuje, aby kapitán mančaftu Horváth musel sám poukazovat na diametrálně odlišný přístup spoluhráčů v duelu se Slavií a teď proti Českým Budějovicím a Ostravě,“ vytočily plzeňského bosse poslední výkony a výsledky jeho týmu.

Možná i proto pojede před dalším ligovým utkáním ve Zlíně plzeňské mužstvo na třídenní soustředění, což je informace Šádkem sice tajená, ale z hráčské kabiny vyzrazená.

Reklama

Související témata: